Writeaholic.nl

Workshop 'Zakelijk Schrijven'

Werk je in een kantooromgeving? Dan schrijf je tijdens een werkdag behoorlijk veel! Ga maar na… je tikt mailtjes naar collega’s, klanten of leveranciers. Misschien schrijf je wel een nieuwsbericht voor het intranet, een blog voor op de website of werk je de notulen van een vergadering uit. En anders buig je je wel over een beleidsvoorstel, verkooptekst, briefing, offerte, verslag of rapportage.

workshop zakelijk schrijven

Al die teksten verschillen natuurlijk sterk in opbouw, vorm en stijl. En voor iedere soort tekst is weer een andere set aan richtlijnen om op terug te vallen. Maar gelukkig zijn er ook ‘standaardtechnieken’ waarmee je iedere tekst beter, leesbaarder en effectiever maakt. Zodat de belangrijkste boodschap altijd aankomt en jij je doel bereikt!

Je raadt het al: precies díe methoden leer je tijdens deze incompany workshop Zakelijk Schrijven. Ik kom graag naar je toe om jouw collega’s, medewerkers of projectleden te trainen in het schrijven van betere zakelijke teksten. Teksten die logisch opgebouwd, goed leesbaar én prettig vormgegeven zijn. 

Foto 95

Wat leer je tijdens deze workshop?

Tijdens deze incompany Workshop Zakelijk Schrijven gaat iedere deelnemer individueel aan de slag met uiteenlopende schrijfoefeningen in een digitaal werkboek. Dat doen we aan de hand van diverse inspirerende opdrachten en voorbeelden. We bespreken o.a.:

  • hoe je doel- en doelgroepgericht schrijft
  • waarom een schrijfplan je helpt een betere tekst te schrijven
  • hoe je zorgt voor een goede structuur en opbouw van je tekst
  • in welke volgorde je informatie presenteert
  • wat actief schrijven is en hoe je het op toepast
  • waarom jargon en ‘formeel’ taalgebruik alleen maar verwarrend werkt
  • hoe je duidelijk, bondig en ’to-the-point’ schrijft
  • waarom het goed ‘vormgeven‘ van je tekst de leesbaarheid verbetert
  • hoe je stijl en persoonlijkheid in een zakelijke tekst brengt
  • hoe je de lezer bereikt en de aandacht vasthoudt 

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze incompany Workshop Zakelijk Schrijven is geschikt voor iedereen die het schrijven van goede, efficiënte zakelijke teksten belangrijk vindt. Het maakt niet uit of je ‘goed bent’ in schrijven of het juist erg lastig vindt. Iedereen leert er wat van! De workshop is zowel nuttig voor beginnende als ervaren schrijvers. 

Wat kost deze workshop?

Een standaard incompany workshop Zakelijk Schrijven neemt drie uur in beslag en is mogelijk vanaf €595,- ex. btw voor een groep van maximaal 10 deelnemers. Natuurlijk kunnen we de workshop uitbreiden tot een een training van een complete dag. En zelfs tot een volledig programma met meerdere contactmomenten, huiswerkopdrachten en feedbacksessies. Neem voor meer informatie of een offerte zeker even contact met me op!

 

Alvast wat schrijfinspiratie opdoen…

Alvast wat inspiratie opdoen? Hieronder vind je een paar van mijn blogs met schrijftips. In mijn gratis ebook over zakelijk bloggen vind je daarnaast maar liefst 40+ pagina’s aan tips, tricks en inspiratie om met zakelijk bloggen aan de slag te gaan. Schrijf je je in voor mijn blogmails, dan krijg je het ebook direct in je mailbox. 

Neem contact op

Stuur me een mailtje op saskia@writeaholic.nl of vul het contactformulier in!

Elke maand gratis blogtips?

Schrijf je in voor de blogmail van Writeaholic en ontvang direct het gratis ebook '25 tips voor Zakelijk Bloggen' in je mailbox.