Writeaholic.nl

blog checklist

'Bloggen voor je Bedrijf'

Training in Eindhoven

Wat je vakgebied ook is; door je kennis online te delen, groeit je expertstatus! Bovendien weten potentiële klanten je veel beter te vinden. Maar waar ga je over bloggen? En hoe begin je? Tijdens deze blogtraining – speciaal voor zzp’ers, freelancers, ondernemers en communicatieprofessionals – gaan we praktisch aan de slag met het opzetten van een blogstrategie voor jouw bedrijf / organisatie.

Data: 7 augustus en 18 september 2020

Workshop Zakelijk Bloggen

Je weet vast al dat bloggen voor meer bezoekers, leads en zelfs meer klanten kan zorgen. Maar de vraag is: hoe dan? Hoe kom je hoger in de zoekresultaten? Hoe zorg je dat mensen jou vinden? En hoe krijg je ze vervolgens zover om op jouw link te klikken? Misschien vraag je je af waar je over moet schrijven. Of je blogt al langer voor je eigen bedrijf, maar bereikt nog niet de gewenste resultaten. 

Wat je in ieder geval wil, is dat de tijd die je in het bloggen steekt ook echt iets oplevert. Toch? Tijdens deze praktische training van één dag leer je een methode waarmee je met slechts één blog per maand al meer potentiële klanten naar je toetrekt. Je gaat leert de belangrijkste blogtheorie, gaat praktisch aan de slag met het ontwikkelen van jouw eigen zakelijke blogstrategie en met schrijfoefeningen.

Wat leer je allemaal?

Tijdens de workshop ‘Bloggen voor je Bedrijf’ leer je o.a.:

  • hoe je een effectieve & zoekvraaggerichte blogstrategie ontwikkelt
  • welke blogvormen er zijn en hoe je ze slim inzet
  • over welke niche (onderwerp) jij het beste kunt bloggen
  • hoe je snel nieuwe onderwerpen voor je blogs bedenkt
  • hoe je creatieve titels verzint
  • hoe je pakkende inhoudelijke blogs schrijft
  • hoe je je blogs optimaliseert zodat ze beter gevonden & gelezen worden
  • hoe je blogs schrijft die meer leads opleveren
  • hoe je van bloglezers klanten maakt

Workshop + coachingsmodule

Deze training bestaat uit een workshop in Eindhoven plús digitale coaching achteraf. Tijdens de workshop ontwikkel je jouw blogstrategie en maak je een schrijfplan voor je eerstvolgende blogartikel. Vervolgens ga je thuis aan de slag met het uitwerken van je blog. We plannen binnen 3 weken na de workshop een telefonisch feedbackgesprek, waarin we jouw artikel bespreken. 

Je ontvangt uitgebreide feedback op de inhoud, de opbouw & structuur, spelling & taal en vormgeving. Plus: je kunt al je vragen stellen. Tot slot ontvang je een persoonlijk feedbackrapport met daarin een samenvatting van alle feedbackpunten + jouw next steps. Wil je de workshop liever los – zonder coaching – boeken? Dat kan natuurlijk ook! 

Is deze workshop iets voor jou?

In deze workshop leer je alles over (het schrijven van) inhoudelijke blogartikelen. Blogs waarin het delen van kennis en het beantwoorden van klantvragen centraal staan. Ben jij ondernemer, freelancer of zzp’er? En verkoop je je eigen vaardigheden, kennis en/of diensten aan andere bedrijven of  consumenten? Dan is deze workshop perfect voor jou! 

Wil je als marketing- of communicatiemedewerker gaan bloggen voor de organisatie waar je werkt? Ook dan is deze workshop een aanrader. Oh, en het maakt niet uit of je nog nooit geblogd hebt of juist al jaren schrijft. Deze workshop is voor ieder niveau geschikt!

Open inschrijving

Wil je de workshop ‘Bloggen voor je Bedrijf’ volgen bij mij in Eindhoven? Dat kan! Ik geef de workshop een aantal keer per jaar op open inschrijving. Er zijn voor de aankomende workshops nog een paar plekjes vrij. 

Vrijdag 7 augustus 2020: nog 2 plekken vrij
Vrijdag 18 september 2020: VOL!! 

De workshop is inclusief een lekkere lunch! We beginnen om 9:30 uur en gaan door tot 17:00 uur. 

De workshop + coachingsmodule samen kosten €279,- ex btw. Wil je alleen deelnemen aan de workshop? Dat kan ook! Dan betaal je €149,- ex btw.

Interesse? Neem even contact met me op!

Eén-op-één

Wil je de workshop ‘Bloggen voor je Bedrijf’ liever in je eentje volgen? Dat kan! Bij mij op kantoor in Eindhoven bespreken we in 5 uur alle theorie en ga je individueel – onder mijn begeleiding – aan de slag. We stippelen samen jouw zakelijke blogstrategie uit, brainstormen uitgebreid, je maakt een schrijfplan en je werkt aan diverse schrijfoefeningen. 

Tussendoor genieten we van een lekkere lunch. En natuurlijk kun je mij al je blog- en contentvragen stellen. De één-op-één workshop is mogelijk vanaf € 350,- ex btw (inclusief lunch). Iets voor jou? Neem voor meer informatie even contact met me op!

Locatie

Apparatenfabriek
Torenallee 36
5617 BD Eindhoven

Maatregelen Coronavirus

Uiteraard houden we ons aan de maatregelen rondom het Coronavirus. We zijn met maximaal 5 personen in de workshopruimte en houden 1,5 meter afstand tot elkaar. We maken uitgebreid schoon vooraf en de ramen staan lekker open voor de ventilatie. Mocht je verder nog vragen hebben, neem gerust even contact met me op.

Reacties van deelnemers

"De workshop 'Bloggen voor je Bedrijf' is een absolute aanrader! Saskia’s enthousiasme werkt aanstekelijk en uit alles blijkt dat ze weet waar ze over praat. De workshop heeft me tientallen tips opgeleverd waardoor ik met zelfvertrouwen kan beginnen met bloggen. Saskia geeft iedere deelnemer persoonlijke aandacht, waardoor ik me vrij voelde om al mijn vragen te stellen. Ik had een topmiddag!"
Simone Middel
Ondernemer
"De workshop 'Bloggen voor je Bedrijf' van Writeaholic was echt leuk om te volgen. Hoewel ik al zo'n 130 blogs geschreven had, heb ik echt veel nieuwe dingen gehoord en heeft het mijn ogen geopend voor mogelijkheden waar ik zelf niet eerder aan had gedacht. Er hing een ontspannen sfeer en de workshop was lekker interactief waardoor iedereen actief mee bleef doen. Ik ben echt geïnspireerd geraakt om weer hard aan de slag te gaan. En kan meteen van start met de ideeën-lijst die ik in de workshop gemaakt heb. Echt een aanrader!"
Mariska Hanegraaf
Fotograaf
"Wil je na de workshop echt doorpakken? Meld je dan ook zeker aan voor het individuele feedbackgesprek met Saskia. Het gesprek voelt als een waardering voor je werk. De opbouwende feedback houdt je scherp. Het fijne is dat er geen druk is. Je past de tips toe op de manier die voor jou goed voelt. Het op maat gemaakte feedbackrapport kun je later nog eens teruglezen. Ik werk nu met meer zelfvertrouwen en nog meer plezier aan mijn blogs!
Danae Bodewes
Expert
"Saskia is echt een prof. Het is enorm leuk om van haar te leren. Ze weet waar ze het over heeft en kan dit op een laagdrempelige en praktische manier overbrengen op de groep. Na de training heb je echt iets in handen waar je meteen mee aan de slag kunt."
Judith van Oorsouw
Communicatieadviseur
"De Workshop ‘Bloggen voor je Bedrijf’ van Writeaholic is echt goed. Saskia vertelt met heel veel kennis van zaken en enthousiasme hoe je bloggen aanpakt."
Ton van den Broek
Ondernemer
"Saskia is een ervaringsdeskundige die op een vlotte, toegankelijke manier blogt. Als coach is zij net zo toegankelijk en vriendelijk. De workshop was zeer leerzaam. Ondanks dat ik moeite met concentratie heb, wist Saskia mijn aandacht van begin tot eind vast te houden. Complimenten! Ik vind de workshop zeker aan te raden."
Viviane Houben
Marketingadviseur
"Al een aantal jaren blog ik. Of tenminste, ik deel al jaren lekkere recepten & tips. En ik dacht dat ik al bijna alles wist over bloggen. Maar door de workshop van Saskia ben ik erachter gekomen dat SEO zoveel meer is dan dat groene bolletje van Yoast in WordPress ;-). Ik schrijf nu met een zoekvraag in mijn achterhoofd. En wat blijkt? Deze artikelen worden meer gelezen! Ik leer vragen van klanten en lezers sneller herkennen en haak daar dan ook zo snel mogelijk op in. Door de workshop geef ik meer waardevolle content aan mijn lezers en krijg ik meer bezoekers via Google!"
Simone van der Koelen
Ondernemer & foodblogger

15 jaar

blogervaring

2000+

blogs & whitepapers

50+

workshops
Foto 97

Saskia de Laat

Jouw blogtrainer

Als inhoudelijk tekstschrijver schreef ik de afgelopen jaren honderden zakelijke blogs, whitepapers, ebooks en klantcases voor uiteenlopende opdrachtgevers. Daarnaast train ik al jaren ondernemers, experts en bloggers om betere teksten en blogartikelen te schrijven.

Mijn visie op zakelijk bloggen? Het draait allemaal om kwaliteit. Hoe vaak je publiceert, is niet zo belangrijk. Als ieder artikel dat je wél live zet, maar waardevol is voor jouw doelgroep. Meer lezen over mij, doe je hier! 

Nog vragen?

Stuur me een mailtje op saskia@writeaholic.nl of vul het contactformulier in!

Elke maand gratis blogtips?

Schrijf je in voor de blogmail van Writeaholic en ontvang direct het gratis ebook '25 tips voor Zakelijk Bloggen' in je mailbox.