Writeaholic.nl

Gastcolleges

over bloggen & contentstrategie

Content is everything! Bloggen & het maken van mooie én waardevolle content (voor allerlei kanalen) wordt alsmaar belangrijker voor ondernemers en retailers. Ook binnen communicatie- en marketingfuncties krijgt het een steeds grotere rol. Als gastdocent & coach bereid ik studenten hier graag op voor.

Inspiratiesessies & gastcolleges

Aan de slag met bloggen of contentstrategie tijdens de opleiding? Ik kom graag langs om mijn kennis en ervaring met de studenten te delen! Een greep uit de mogelijkheden:

Inspiratiesessie
Zoek je iemand die studenten tijdens een korte sessie kan inspireren met een bijzonder verhaal? Ik vertel graag hoe ik van bloggen mijn werk heb gemaakt (kerstblog Christmaholic) en deel daarbij mijn 'pillars of succes', inclusief handige blogtips & -tricks!
Gastcollege
Tijdens een gastcollege leer ik studenten alles over de kracht van niches & een blog als 'motor' onder je contentstrategie. Ik spreek ook graag over content mapping, van bloggen je werk maken, social media marketing of een ander bloggerelateerd topic.
Creatieve Workshops
Wat komt er allemaal kijken bij het maken van content voor blogs en social media? Ik verzorg graag creatieve workshops waarin studenten flink wat praktijk-ervaring opdoen. Met creatief schrijven bijvoorbeeld. Of met foto's maken, filmen & monteren.
Coaching
Als blog- en contentcoach begeleid ik studenten met veel plezier tijdens hun projecten om betere blogs, mooiere foto's en een succesvolle contentstrategie op te zetten.
"Hoe zorg je voor een energieke start van het vak bloggen? Nodig Saskia uit! Saskia, zelf alumnus van onze opleiding, hield 150 communicatiestudenten op een enthousiaste manier tot het eind bij de les. ‘Vind je niche’ was een van haar tips. Meteen na de sessie hoorden we in de wandelgangen al een paar originele onderwerpen voorbij komen. Tot de volgende keer Saskia!"
Mayke Jacobs
Docent communicatie bij FHEC

Saskia de Laat - blogexpert

Mijn allereerste blog schreef ik in 2003 (toen bloggen nog lifeloggen heette). In 2010 startte ik mijn eigen platform: kerstblog Christmaholic. Inmiddels komen daar per jaar zo’n 1,5 miljoen bezoekers op af. Vier maanden per jaar richt ik me daar volledig op. De rest van het jaar leer ik bedrijven en ondernemers hoe ze meer lezers, leads en klanten krijgen door slim en strategisch te bloggen.

Bloggen is zó veel meer geworden dan praatje-plaatje (tekst met een foto). Een blog staat al lang niet meer op zichzelf. Als je blogt, ben je in eerste instantie tekstschrijver en beeldredacteur. Maar je bent ook fotograaf & videograaf, SEO-expert en social media marketeer. Je houdt je bezig met community building en klantenservice. 

En je zet (als het goed is) e-mail marketing actief in om je community te laten groeien. Als blogger heb je dus veel skills nodig. Ik vind het ontzettend leuk om de brede kennis die ik de afgelopen 18 jaar in dit vak heb opgedaan, met nieuwe vakgenoten te delen.  

Neem contact op

Stuur me een mailtje op saskia@writeaholic.nl of vul het contactformulier in!

Elke maand gratis blogtips?

Schrijf je in voor de blogmail van Writeaholic en ontvang direct het gratis ebook '25 tips voor Zakelijk Bloggen' in je mailbox.