Writeaholic.nl

Training 'Zakelijk
Vloggen & Bloggen'

Bloggen niet meer van deze tijd? Juist wel! Kennis en ervaring delen in geschreven artikelen is dé manier om je expertpositie en autoriteit te claimen. Het is een beproefde methode om hoog te komen in Google en meer bezoekers, leads & klanten te werven. 

Vloggen alleen voor mode- en beauty experts? Al lang niet meer! Video heeft ook de zakelijke wereld inmiddels veroverd. Benieuwd wat zakelijk bloggen en vloggen voor jouw organisatie kan betekenen? Marjan Heemskerk (The Happy Financial) en ik komen graag naar je toe om jouw collega’s, medewerkers of relaties de kneepjes van het vak te leren.

yoann-siloine-532502-unsplash

Dit leer je tijdens de training

Iedere organisatie stroomt over van kennis en ervaring. Maar al te vaak blijft dit verborgen goud verstopt in de hoofden van collega’s. Eeuwig zonde, vinden wij! Al die wijsheid is namelijk veel waard. Tijdens deze training ontdek je hoe je jouw kennis omzet in waardevolle blog- en vlogcontent. Content waarmee je jouw doelgroep bereikt én aan je bindt. In één dag leren we je de basis van zowel zakelijk bloggen als vloggen.

We beginnen met een algemene introductie over contentmarketing. Daarna volgt het bloggedeelte. Je leert hoe je een zoekvraaggerichte blogstrategie opzet en gaat praktisch aan de slag. Na de lunch gaan we vloggen! Je ontdekt tijdens deze praktische cursus o.a:

  • over welk onderwerp jij het beste kunt bloggen & vloggen
  • hoe je snel nieuwe onderwerpen voor je blogs & vlogs bedenkt
  • hoe je een goede inhoudelijke blog schrijft 
  • hoe je goede titels voor je blogs schrijft
  • hoe je een schrijfplan maakt voor je blogartikelen
  • hoe je blogs en video’s optimaliseert voor de zoekmachine & social media 
  • hoe je een videoscript maakt
  • hoe je een vlog opneemt & monteert

Voor wie is deze training?

Deze training is geschikt voor iedere expert die wil leren bloggen en vloggen. Voor jezelf als professional, voor je eigen bedrijf als ondernemer of natuurlijk voor de organisatie waar je werkt. Je hoeft overigens geen blogervaring te hebben of een goede schrijver te zijn. Heb je nog nooit een video opgenomen en vind je het best eng om in de camera te praten? Wij helpen je over de drempel! Heb je al wel wat ervaring? Ook dan is deze training zeer leerzaam. 

Wat kost de training?

De standaardcursus Zakelijk Bloggen & Vloggen neemt een volledige werkdag (8 uur) in beslag en vindt plaats bij jou op kantoor. Deelnemers hebben enkel hun eigen laptop en smartphone nodig. De training is mogelijk vanaf 1999,- ex btw voor een groep van maximaal 8 personen. Uiteraard kunnen we de training uitbreiden tot een volwaardig cursusprogramma met diverse contactmomenten, huiswerkopdrachten en feedbacksessies. Neem voor meer informatie of een persoonlijk voorstel vooral even contact op!

Dit zijn je trainers

Misschien had je het bovenaan deze pagina al gelezen: deze praktische training geef ik niet alleen. Ik werk samen met Marjan Heemskerk. Samen hebben we een flinke dosis ervaring & expertise op het gebied van zakelijk vloggen en bloggen. 

Marjan Heemskerk

Marjan startte haar carrière als openbaar accountant. Sinds 2017 is ze fulltime blogger & vlogger. Ze deelt haar kennis over geldzaken op The Happy Financial met duizenden volgers en bezoekers. 

Saskia de Laat

Saskia is blogtrainer & contentcoach voor ondernemers en bedrijven. Daarnaast vlogt & blogt ze voor Christmaholic.nl, waar in het najaar honderdduizenden bezoekers per maand op afkomen. 

Alvast inspiratie opdoen?

Alvast wat inspiratie opdoen? In mijn gratis ebook over zakelijk bloggen vind je maar liefst 40+ pagina’s aan tips, tricks en inspiratie om met zakelijk bloggen aan de slag te gaan. Schrijf je je in voor mijn blogmails, dan krijg je het ebook direct in je mailbox. Natuurlijk hebben Marjan en ik ook heel wat blogs geschreven over bloggen & vloggen. Hieronder vind je alvast een kleine selectie:

Neem contact op

Stuur me een mailtje op saskia@writeaholic.nl of vul het contactformulier in!

Elke maand gratis blogtips?

Schrijf je in voor de blogmail van Writeaholic en ontvang direct het gratis ebook '25 tips voor Zakelijk Bloggen' in je mailbox.