Writeaholic.nl

Mijn gratis ebook met 25 tips over zakelijk bloggen is hier!

Woohoo, het is eindelijk zover! Na jaren whitepapers en ebooks schrijven voor opdrachtgevers, heb ik éindelijk een eigen digitale publicatie gemaakt. Vanaf vandaag kun je mijn eerste ebook lezen, met een behoorlijke hoeveelheid tips voor het schrijven van inhoudelijk sterke blogartikelen. Ik ben tegelijkertijd súper trots en súper nerveus voor jullie reacties :-).

Zakelijk bloggen: tips & tricks

Mijn allereerste mini ebook bevat maar liefst 42 pagina’s aan inspiratie en tips over zakelijk bloggen. Perfect voor als je de kennis in jouw organisatie strategisch in wil gaan zetten om meer klanten binnen te halen. Maar ook wanneer jij als ondernemer zelf (meer of beter) wil gaan bloggen voor je eigen bedrijf.

Kennis, inzicht en ervaring delen, is één van de slimste dingen die je kunt doen om jezelf te laten zien. Het is ook één van de goedkoopste manieren van marketing. Of je nou zzp’er bent, een groeiende onderneming hebt of voor een groot bedrijf werkt… Met zakelijk bloggen laat je zien welke expertise je in huis hebt.

Waarom zakelijk bloggen?

Zakelijk bloggen levert je trouwens niet alleen expertstatus op. Door regelmatig jouw eigen kennis (of de kennis van al die experts in het bedrijf) te delen in zakelijke blogs, word je een stuk beter gevonden via Google en trek je veel meer potentiële klanten naar je website. Een goede zakelijke blog is dus een klantenmagneet!

Regelmatig zakelijk bloggen zorgt er bovendien voor dat bestaande klanten bij jou en je bedrijf betrokken blijven. Top of mind worden én blijven dus. Blogposts zijn daarnaast essentieel voor goede, inhoudelijke e-mailmarketing en leveren waardevolle content op voor je social media. Ze vormen de motor voor je online marketing.

Als je zakelijk blogt op je website, realiseer je gemiddeld 126% meer leads. En het allermooiste is; ondertussen help je je doelgroep ook nog eens, omdat je hun belangrijkste vragen beantwoordt en problemen helpt oplossen.

Zakelijk bloggen: hoe pak je dat slim aan?

Genoeg redenen om met zakelijk bloggen aan de slag te gaan dus. Maar hoe pak je dat slim aan? In mijn dit mini ebook vind je maar liefst 25 praktische tips voor het schrijven van krachtige, inhoudelijke, zakelijke blogartikelen. Het ebook is in vier delen opgesplitst.

In Deel 1 lees je wat zakelijk bloggen is en leer je ook wat je vooral niet moet doen. Deel 2 gaat over het voorbereiden van het schrijfproces. Zaken als je niche bepalen, onderwerpen verzinnen en je verhaal kaderen komen daar aan bod.

In Deel 3 bespreken we het schrijven van goede blogs. We gaan creatieve titels bedenken en aan het vertrouwen van de lezer werken. In het laatste stuk, Deel 4, lees je hoe je je blogs optimaliseert & promoot. Denk daarbij aan vormgeving, zoekmachineoptimalisatie en social media. Kortom: je krijgt een hele hoop tips van me om jouw zakelijke blogproces beter, leuker en makkelijker te maken!

Yes, yes, ik wil dat gratis ebook!

Benieuwd naar alle tips voor zakelijk bloggen? Vul dan  dit formulier in. Je schrijft je in voor de maandelijkse blogmail met nóg meer handige tips voor zakelijk bloggen. En als dank daarvoor ontvang je binnen enkele minuten het ebook automatisch in je mailbox. Hoppakee!

Nog vragen over zakelijk bloggen of feedback?

Heb je je aangemeld? Dan hoop ik dat je veel aan mijn ebook hebt! Mocht je na het lezen nog vragen hebben over zakelijk bloggen, stel ze dan gerust hieronder. Ik beantwoord ze met alle liefde. En vertel me ook zeker even wat je van het ebook vindt!

Mocht je nog iets raars tegenkomen tijdens het lezen (een suffe typefout of een kromme zin ofzo) laat het me dan ook zeker weten. Ik was na 100 keer nalezen een beetje scheel geworden voor mijn eigen woorden, haha, dus er kan nog best een foutje in zitten. Ik hoor hoe dan ook heel graag van je!

Saskia de Laat
Saskia de Laat is blogtrainer & content coach voor ondernemers, experts en bedrijven. Ze geeft workshops & trainingen en coacht experts één-op-één. Als tekstschrijver verzorgt Saskia inhoudelijke blogartikelen, klantcases en whitepapers.

4 comments

 1. Hi Saskia!

  Vandaag ben ik gevraagd om dit jaar een blog te beginnen voor de salon waar ik nu werk. Super spannend en moest dus meteen aan jou denken! Heb je e-book aangevraagd dus ben heel benieuwd! 😀

  Groetjes Micky

  1. Hey Micky, wat leuk om van je te horen. Heel veel plezier met bloggen! En als ik je nog ergens bij kan helpen, dan hoor ik het graag.

 2. Hoi Saskia,

  Op de plek waar je je kan inschrijven voor je maandelijkse blogmail en het e-book kan downloaden staat: geen velden gevonden. Ik wil graag je e-book lezen en je tips ontvangen, alleen lukt het op deze manier niet.

  Hoe kan ik me toch inschrijven?

  1. Hey Shanice, dankjewel voor je oplettendheid! Ik heb sinds gisteren een nieuwe website, en deze link had ik even over het hoofd gezien! Ik heb de blog meteen aangepast. Als je op de button klikt, kom je nu bij het inschrijfformulier. Hopelijk is op deze manier ook je mailtje beantwoord! Veel leesplezier 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi, ik ben Saskia!

Blogtrainer & contentcoach. Ik geef workshops, trainingen & advies op het gebied van zakelijk bloggen en contentmarketing. Ook schrijf ik inhoudelijke teksten zoals blogs, whitepapers en klantcases. Koffie drinken? Neem even contact met me op!
Workshop Agenda

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Locatie: Eindhoven
Datum: 7 augustus
Duur: hele dag
Vrij: nog 2 plekken

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Datum: 18 september
Locatie: Eindhoven
Duur: hele dag
Vrij: VOL!!

Meer informatie >>