Writeaholic.nl

Blogs laten schrijven

door een ghostwriter

Bloggen is een uitstekende manier om je kennis te delen. Bovendien vergroot het je vindbaarheid in de zoekmachine en helpt het je leads genereren. Maar het schrijven van blogs kost een hoop tijd. De oplossing? Je blogs laten schrijven door een tekstschrijver!

Waarom zou je blogs of artikelen laten schrijven?

Het voelt misschien een beetje gek: blogs laten schrijven door iemand anders. Terwijl ze straks misschien wel onder jouw naam gepubliceerd worden. Maar dat is het heus niet! En het gebeurt vaker dan je denkt.

Hoewel jij (en je collega’s) de kennis en ervaring in huis hebben, is er vaak minder tijd, snelheid of vaardigheid om die informatie om te zetten in goede blogcontent. Als tekstschrijver en ghostwriter help ik daarom al jaren bedrijven en zzp’ers uit allerlei branches met het schrijven van blogs, nieuwsberichten en (thema-)artikelen.

Blogs laten schrijven: hoe gaat dat in z’n werk?

Overweeg je om het schrijven van blogs uit te besteden? Ik vertel je graag hoe we dat samen kunnen aanpakken.

  • Eerst bepaal jij (of wij samen) wat het onderwerp, de doelgroep, het doel en wat de hoofdvraag of stelling van je artikel wordt. In een korte briefing vertel je me ook hoe je wil dat je blog ‘klinkt’ (de tone of voice dus). Plus: waar je het gaat publiceren. 
  • Vervolgens praten we een uur (of twee) over jouw onderwerp. Via Google Hangout, telefonisch of ‘in real life’. It’s up to you! Ik wil alles van je weten. Ik vraag je om voorbeelden, cijfers, feiten, anekdotes. Het is meer dan een interview. Zie het als inhoudelijk gesprek over jouw topic. Zodat ik écht begrijp hoe jij erover denkt.
  • Daarna ga ik aan de slag. Ik probeer in de tekst zoveel mogelijk jouw ‘stem’ te gebruiken. 
  • Binnen twee weken vind je de eerste versie van het artikel in je mailbox. Daar kun jij één, twee of zelfs drie keer feedback op geven. Ik pas het stuk net zo vaak aan totdat jij tevreden bent. 
  • Nu kun je de blog publiceren waar jij maar wil. Het copyright is van jou. Als je wil, kan ik ook bijpassende updates voor je social media voorbereiden. Die kun jij plaatsen waar en wanneer het jou uitkomt.

Wil je meer weten over mijn werkwijze als kennisschrijver en ghostwriter? Lees dan deze blog die ik erover schreef.

Blogs laten schrijven: wat kost dat eigenlijk?

Waarschijnlijk ben je benieuwd wat het kost om een blog door mij te laten schrijven. Zoals je hierboven hebt gelezen, gaat er best wel wat tijd in zitten. Hoeveel tijd precies, dat hangt af van de lengte van het artikel, in hoeverre je verhaal al vorm heeft en hoeveel correctierondes we afspreken.

Reken in ieder geval op een bedrag tussen de €300 en €600 exclusief btw per blogartikel. Het is ook mogelijk om pakketprijs af te spreken voor diverse blogartikelen. Uiteraard is dat voordeliger! Meer weten, kennismaken of direct een vrijblijvende offerte aanvragen? Neem even contact met me op.

Blogs laten nakijken (redigeren)

Wil je je teksten liever zelf schrijven, maar zoek je iemand die ze voor je kan nakijken? Ook dan ben ik er voor je! Ik kijk niet alleen naar taal en spelling, maar help je ook bij een goede opbouw van je artikel, geef inhoudelijke feedback en help je zo alles uit je blog of artikel te halen.

Voorbeelden en testimonials

Ben je nieuwsgierig naar mijn werk? Ik werk als ghostwriter en blogspecialist voor diverse bedrijven, waaronder Aviva Solutions, Finalist en de Greenhouse Group. Mijn inhoudelijke expertise ligt op het vlak van (online) marketing, e-commerce, ICT, technologie, social media en communicatie, maar ik schrijf ook graag over andere onderwerpen.

Naast blogs schrijf ik ook graag whitepapers, ebooks, nieuwsberichten en social media posts voor je. Ook kan ik jou (en je collega’s) helpen om zelf pakkende zakelijke teksten en blogs te schrijven in de vorm van workshops & trainingen

Nog vragen?

Stuur me een mailtje op saskia@writeaholic.nl of vul het contactformulier in!

Elke maand gratis blogtips?

Schrijf je in voor de blogmail van Writeaholic en ontvang direct het gratis ebook '25 tips voor Zakelijk Bloggen' in je mailbox.