Writeaholic.nl

Identiteitscrisis: Oudtante of Achternicht?

Als twintiger heb je heel wat te verduren. Ben je er net achter dat happy single zijn geen contradictio in terminis is, kom je door een enkel telefoontje in de volgende hevige identiteitscrisis terecht. Na uren googlen en rondvragen binnen de familie en op msn, is mijn prangende vraag nog immer onbeantwoord.

Mijn nichtje heeft een baby gekregen. Ik heb dus een achternichtje! Leuk, bijzonder en prachtig. Maar wat maakt dat mij nou? De nicht van haar moeder? Een achtertante? Of heet dat gewoon ook een achternicht, net zoals dat mijn nichtje voor mijn moeder ook een nichtje is. Misschien betekent het juist wel dat ik net als mijn moeder haar oudtante ben? Is er uberhaupt wel een woord voor mijn huidige staat van verwantschap, of valt de appel dit keer te ver van de stamboom?

Ik weet het niet. Neerlandici, pastoren of stamboom- deskundigen, verlos me uit mijn lijden. Wat ben ik?

Saskia de Laat
Saskia de Laat is blogtrainer & content coach voor ondernemers, experts en bedrijven. Ze geeft workshops & trainingen en coacht experts één-op-één. Als tekstschrijver verzorgt Saskia inhoudelijke blogartikelen, klantcases en whitepapers.

10 comments

  1. volgens een stamboom ben je gewoon familie aangezien een tante slechts de zus van de moeder/vader van het kind kan zijn. Oud-tantes moeten dan in dezelfde lijn zitten hetgeen waar jij buiten valt.

    In de volksmond ben je ind een oud/achter-tante

  2. ehm… Ik zou het niet weten!! Wilde gok: ik zeg een achternicht?? Ben dan ook geen Neerlandicus. Hoewel…. die spelfout in de 3e regel van je 1e alinea valt me dan weer wel op 😉

  3. Ik zit dus met hetzelfde geval vandaar mijn google op dit onderwerp ik dacht ook oud-tante maar klinkt voorgeen meter achternichtje dan maar?? vandaag waarschijnlijk voor de 9e x al ahhhh!!!

  4. Dat is dan zeker je achternichtje.
    Ik heb ook een vraag.
    Onze oma’s zijn zusters. Wij zijn allebei een kleindochter van die 2 zusters. Zijn wij ook achternichten???

  5. Wat is de relatie van mijn nicht tot mijn dochter? De dochter van mijn moeders broer is mijn nicht -haar vader is mijn oom, ik ben haar neef-, mijn dochter is haar achternicht. Maar is zij ook de achternicht van mijn dochter, of is zij dan haar oud- of achtertante?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi, ik ben Saskia!

Blogtrainer & contentcoach. Ik geef workshops, trainingen & advies op het gebied van zakelijk bloggen en contentmarketing. Ook schrijf ik inhoudelijke teksten zoals blogs, whitepapers en klantcases. Koffie drinken? Neem even contact met me op!
Workshop Agenda

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Locatie: Eindhoven
Datum: 7 augustus
Duur: hele dag
Vrij: nog 2 plekken

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Datum: 18 september
Locatie: Eindhoven
Duur: hele dag
Vrij: VOL!!

Meer informatie >>