Writeaholic.nl

Wat is zakelijk bloggen?

Kennis, inzicht en ervaring delen, is één van de slimste dingen die je kunt doen om jezelf te laten zien. Of je nou zzp’er bent, een groeiende onderneming hebt of voor een groot bedrijf werkt… Door zakelijk te bloggen, laat je zien welke expertise je in huis hebt.

wat is zakelijk bloggenWat is zakelijk bloggen nou eigenlijk? Ik ga er voor het gemak maar even vanuit dat je weet wat een blog is (en anders is Google your best friend). Het verschil tussen een persoonlijke blog en een zakelijke blog is wat moeilijker uit te leggen. Zakelijk bloggen betekent dat je het bloggen inzet om een zakelijk doel te bereiken. Je doet het dus niet als hobby of puur voor je plezier, maar echt voor professionele doeleinden.

Daarnaast staat in een zakelijke blog het delen van kennis, inspiratie of visie centraal. Een blog over jouw privéleven, huisdieren of de ervaringen met je gezin, is geen zakelijke blog. Dat wil overigens niet zeggen dat er geen plek is voor persoonlijke verhalen geen plek in zakelijke blogartikelen. Sterker nog; ze zijn essentieel!

Waarom zakelijk bloggen?

Zakelijk bloggen levert niet alleen expertstatus op. Door regelmatig jouw eigen kennis – of de kennis van de experts in de organisatie – te delen, trek je meer potentiële klanten naar je website. Een goede zakelijke blog is dus een klantenmagneet! Regelmatig bloggen, zorgt er bovendien voor dat bestaande klanten bij jou en je bedrijf betrokken blijven.

Top of mind worden én blijven dus. Blogposts zijn essentieel voor goede, inhoudelijke e-mailmarketing en leveren waardevolle content op voor je social media. En het allermooiste is; ondertussen help je je doelgroep ook nog eens, omdat je hun belangrijkste vragen beantwoordt.

Gratis ebook over zakelijk bloggen

Wil je meer weten over zakelijk bloggen? Download dan mijn gratis ebook ‘Zakelijk Bloggen met daarin maar liefst 25 praktische tips & tricks. Over hoe je het bloggen strategisch slim aanpakt. Over wat je vooral wel en niet moet doen. Maar ook: ideeën voor creatieve titels & tips voor social media. Ruim veertig pagina’s inspiratie om zelf aan de slag te gaan met zakelijk bloggen.

[button link=”https://www.writeaholic.nl/gratis-ebook/” size=”small, medium, large” target=”_blank” icon=”share-alt” color=”alternative-1″ lightbox=”false”]Ik wil dat e-book![/button]

Blogs over Zakelijk Bloggen

Nog meer tips & inspiratie? Hieronder vind je de laatste blogs die ik geschreven heb over zakelijk bloggen.

[blog posts=”8″ title=”Laatste blogs over Zakelijk Bloggen” show_title=”yes or no” categories=”zakelijk-bloggen” show_title=”no” columns=”4″]

Volg een workshop zakelijk bloggen

Wil je leren hoe je jouw blogs in kunt zetten voor zakelijk succes? Niks werkt beter dan zelf, praktisch aan de slag gaan tijdens een actieve workshop. Writeaholic geeft workshops zakelijk bloggen voor iedereen die zijn of haar kennis wil gaan delen. Na een workshop bloggen:

[list]
[list_item icon=”pencil”]weet je waarover jij het beste kunt bloggen (jouw unieke niche) [/list_item]
[list_item icon=”pencil”]weet je welke blogvormen er zijn en hoe je ze slim inzet [/list_item]
[list_item icon=”pencil”]ken je technieken om snel nieuwe onderwerpen voor je blogartikelen te bedenken. [/list_item]
[list_item icon=”pencil”]kun je creatieve titels verzinnen voor je blogs [/list_item]
[list_item icon=”pencil”]weet je wat je moet doen om je blogs beter vindbaar te maken [/list_item]
[list_item icon=”pencil”]ken je een hoop technieken om je blogteksten pakkend & creatief te maken. [/list_item]
[/list]
[gap height=”15″]

En nog veel meer… Je gaat naar huis met een praktisch schrijfplan voor je eerste inhoudelijke blogartikel dat je alleen nog maar hoeft uit te werken.

[button link=”https://www.writeaholic.nl/workshop-bloggen/” size=”small, medium, large” target=”_blank” icon=”share-alt” color=”alternative-1″ lightbox=”false”]Lees meer over de workshops zakelijk bloggen[/button]