Writeaholic.nl

Nieuwe start, nieuwe site: tijd voor een feestje!

Hoeraaa, daar is ze dan! Het gloedjenieuwe Writeaholic.nl in een volwassen, mobile friendly en toekomstproof jasje! Een site die past bij mijn nieuwe zakelijke identiteit: die van blogtrainer en content coach. Bij zo’n feestelijke ‘lancering’ hoort natuurlijk een blog. Over waarom ik ervoor gekozen heb zo’n andere kant op te gaan (en welke worstelingen daar bij kwamen kijken). Ik neem je mee terug in de tijd en kijk graag met je vooruit naar wat er nog komen gaat. Plus: ik heb een hele leuke feestaanbieding voor je op ’t einde. Here we go!

Er was eens een blogmeisje…

Laat ik beginnen met een uitgebreid dank-je-wel! Ik vind het echt ontzéttend leuk dat je de tijd neemt om dit verhaal – mijn verhaal – te lezen. Misschien volg je me al langer, en weet je nog hoe Writeaholic.nl er al die jaren geleden uitzag. Misschien ben je pas net ingeschreven voor mijn nieuwsbrief of kom je hier voor het eerst, en heb je eigenlijk geen idee wie ik ben. Hoe dan ook: het lijkt me leuk je even mee terug in de tijd te nemen naar hoe het ooit begon…

Het was januari 2003 toen mijn allereerste website en blog het levenslicht zagen. Sassie.nl heette het hier toen. Op de Pivot-website die Arvid voor me gemaakt had (want WordPress bestond nog niet) lifelogde ik er lustig op los. In het begin schreef ik vooral over mijn eigen leven. Het was een dagboek, een uitlaatklep. Wat achteraf zo bijzonder is: die eerste blogs waren in feite ook het begin van mijn carrière.

Het allereerste design van Writeaholic.nl in 2009

Verliefd op kennis delen

Een paar jaar later – tijdens mijn studie Communicatie – veranderde ik Sassie.nl in Writeaholic.nl. Met een nieuw design en een nieuw plan. Langzaam maar zeker ging ik steeds minder over mezelf schrijven, en meer over mijn werk & vak. Ik vond de liefde voor inhoudelijk bloggen. Voor kennis delen. Mijn eerste kennisblogs gingen vooral over social media. Met name over Facebook en Twitter, want dat was toen hip. Mijn scriptie ging over de kracht van social media voor interne communicatie. Ook daar schreef ik een blog over.

Dankzij die blogs leerde ik Frank Janssen van Frankwatching kennen. Een jaar of wat later startte ik als Franks eerste medewerker in loondienst. Samen met een stel collega’s runde ik drie jaar lang de redactie. Elke dag mocht ik bezig zijn met ‘inhoud’. Met kennis delen. Met schrijven en redigeren. Ik mocht experts helpen hun blogs nóg beter te maken. En was volledig op de hoogte van alles wat er speelde op het gebied van internet en online media. Het was een topbaan, in een top team. En toch ging ik vijf jaar geleden weg…

Het design uit 2010 en het vorige design uit 2013

Waarom dan toch ondernemen?

Waarom zou je weggaan als je zo op je plek zit? Nou, dat had alles te maken met mijn kerstblog Christmaholic. Mijn hobby was ietsjepietsje uit de hand gelopen. Christmaholic begon als plek om mijn passie te delen en te oefenen met schrijven, fotograferen en community building. Ik had nooit verwacht dat er zoveel mensen geïnteresseerd zouden zijn in wat ik te melden had. En al helemaal niet dat er zoveel kerstfans rondlopen in Nederland! Maar vijf jaar geleden was de blog inmiddels zó gegroeid dat ik het niet meer naast mijn baan kon blijven doen. En dus koos ik uiteindelijk voor de onzekere wereld van ondernemen.

Christmaholic vs. Writeaholic

Kerstbloggen kun je natuurlijk niet het hele jaar doen. Ik bedoel.. in september beginnen vinden de meeste ‘normale mensen’ (lees: niet-kerstfans) al behoorlijk aan de vroege kant. De rest van het jaar lag dus als een onbeschreven blad voor me. Wat zou ik gaan doen met al die maanden? Er moest wel brood op de plank komen. Heel eerlijk: ik nam niet echt de tijd om er over na te denken en een strategie uit te stippelen. Mensen kenden me als Writeaholic, als tekstschrijver. En dus was dat wat ik ging doen. Ghostwriten en redigeren. Kennis delen in geschreven vorm. Tekstschrijven, en dan in opdracht van anderen.

Vrij snel begon ik ook met het geven van gastcolleges en het aanbieden van incompany workshops en inspiratiesessies. Eerst vooral over social media, later over zakelijk bloggen. Begin vorig jaar organiseerde ik de eerste workshops voor ondernemers op open inschrijving. En spannend dat dat was! Maar het liep eigenlijk meteen goed. Het trainen & coachen van anderen bleef echter wel bijzaak. Ik noemde mezelf vooral tekstschrijver en verdiende het gros van mijn doekoes met schrijven. Tot begin dit jaar…

Does it still spark joy?

Het klinkt vrij dramatisch, maar na Kerst volgt voor mij altijd een klein zwart gat. Christmaholic is keihard werken. In je eentje een site runnen met honderdduizenden maandelijkse bezoekers is zóveel werk. Maar ik doe het met zo onwijs veel plezier en het maakt me zó gelukkig. It sparks a hell of a lot of joy. En als het dan voorbij is, moet ik echt even afscheid nemen. Het is een soort mini-rouwproces, ieder jaar opnieuw.

Begin januari – midden in die after christmas dip – dacht ik na over het komende ‘Writeaholic-seizoen’. Dat gevoel wat ik tijdens het ‘Christmaholic-seizoen’ heb, wilde ik ook de rest van het jaar. En dus begon ik voorzichtig te onderzoeken wat me dan zo gelukkig maakt tijdens de laatste drie maanden van het jaar. Dat was nog niet zo makkelijk.

Mijn passie delen

Uiteindelijk werd het helder. Voor Christmaholic kan ik mijn eigen passie & ideeën delen met andere mensen die daar weer heel blij van worden. Op mijn eigen manier, terwijl ik zelf volledig in control ben. Ik zag een figuurlijk lampje boven mijn hoofd branden en het werd steeds concreter. Als ik workshops en curssussen geef, dan deel ik mijn eigen kennis. En kan ik andere mensen helpen op basis van mijn eigen ervaring. Plus ze net zo enthousiast maken voor het blog- en schrijfvak als ik zelf ben. Dat wilde ik nog veel meer gaan doen!

Potverdikkie, wat is dit eng!

Maar durfde ik dat wel, zo’n omslag maken? Mezelf gaan positioneren als blogtrainer en content coach? Terwijl iedereen me kent als tekstschrijver. En terwijl daar wekelijks vele aanvragen voor binnenkomen. Durf ik ja te zeggen tegen financiële onzekerheid, terwijl we net een nieuwbouwhuis gekocht hebben? Er zijn zoveel coaches en trainers, Instagram staat er echt vól mee. Is er wel genoeg markt voor? Zoveel vragen en onzekerheden. Maar…. ik kon gewoon niet anders. Dit voelde zó goed. Als ik eenmaal iets in mijn kop heb, dan heb ik eigenlijk geen keuze meer. Dan moet ik er gewoon voor gaan!

Gedicht dat me inspireerde

Blogtrainer (die ook teksten schrijft)

Dus, tadaaa… hier ben ik! The new and improved me. Met een nieuwe site, een nieuwe identiteit. Saskia de Laat, beter bekend als Writeaholic. Nog altijd gék op tekstschrijven, maar minstens zo gek op kennis delen met anderen. Met jou! In te huren voor een workshop, training of cursus bij jou op locatie over zakelijk bloggen of schrijven. Of een ander facet van contentmarketing. In te schakelen voor jou als ondernemer of expert, als je jouw kennis en ervaring wil inzetten om zichtbaarder te worden en meer leads en klanten binnen te halen.

Schrijft de ‘schrijfverslaafde’ Writeaholic dan helemaal geen teksten meer? Maar natuurlijk wel! Ik heb mezelf echter de vrijheid gegeven om alleen de opdrachten te kiezen die joy sparken. Ik wil alleen nog maar inhoudelijk schrijven en kennis delen. Ik schrijf met heel veel plezier een serie kennisblogs voor je. Maar ook whitepapers, (mini) ebooks of andere gratis weggevers. Of klantcases en interviews waarin de inhoud centraal staat. Maar heb je commerciële teksten, productbeschrijvingen, webteksten of teksten voor je brochure of flyer nodig? Dan kun je beter op zoek gaan naar iemand anders.

Dit is pas de eerste versie

Terug naar Writeaholic.nl en haar nieuwe, hippe jasje. Mijn oude design was alweer 6 jaar oud. Het theme paste niet meer bij wat ik wilde uitstralen en het was bovendien niet erg mobile friendly. We hebben heel erg ons best gedaan om alles er goed uit te laten zien & goed te laten werken. Zowel op mobiel als op de desktop. Persoonlijk vind ik de desktop-versie van de site echt het allermooiste. Oh jongens, ik ben zo benieuwd wat jullie ervan vinden! Laat je het weten in een reactie hieronder? En mocht je nog een tikfoutje spotten of een bug – iets dat niet werkt zoals het hoort – dan hoor ik het natuurlijk héél erg graag. Dan fix ik het zo snel mogelijk!

Mijn nieuwe homepagina op een mobiele telefoon

Deze nieuwe site is trouwens nog niet af. Het is echt een eerste versie. De komende tijd ga ik verder met doorontwikkelen. De teksten zullen vast nog veranderen (mij kennende). Er komen nieuwe incompany trainingen bij. Het proces van inschrijven voor mijn workshops in Eindhoven gaat nog veranderen. Ik droom verder van een shop of online omgeving, waarin ik handige digitale tools aanbied. Een uitgebreid ebook over Zakelijk Bloggen met opdrachten en oefeningen bijvoorbeeld, waarmee je zelf thuis aan de slag kunt. Een writing guide boordevol tips + oefeningen. Ik heb zóveel ideeën en plannetjes! Het fijne is dat ik al die dingen kan realiseren binnen het framework dat er nu staat. Daar heb ik keiveel zin in!

15% feestkorting op ALLES!

Oja, ik had nog een feestaanbieding beloofd hè? Om te vieren dat Writeaholic helemaal vernieuwd is, geef ik – nog t/m 15 mei – 15% feestkorting op ALLES*. De korting geldt op de Workshop ‘Bloggen voor je Bedrijf‘ (de eerstvolgende twee data zijn 7 juni en 20 september). Maar ook op de incompany curssussen, trainingen & trajecten en alle vormen van contentcoaching. En natuurlijk op mijn teksten! De enige voorwaarde: dat je je uiterlijk 15 mei inschrijft of uiterlijk 15 mei een offerte aanvraagt. Heb je vragen? Stuur me een mail, appje, LinkedIn message of Insta DM. Ik ben er voor je!

Liefs,
Saskia

*behalve op de incompany cursus Zakelijk Vloggen & Bloggen

Saskia de Laat
Saskia de Laat is blogtrainer & content coach voor ondernemers, experts en bedrijven. Ze geeft workshops & trainingen en coacht experts één-op-één. Als tekstschrijver verzorgt Saskia inhoudelijke blogartikelen, klantcases en whitepapers.

6 comments

 1. Yes, van harte gefeliciteerd met je brand new you en de nieuwe website. Hij ziet er prachtig uit!!

  Bij je artikel moest ik even gniffelen, ik lifeblogde in het begin van dit millenium ook op een Pivot website 😉

 2. Hoi Saskia,

  Ik volg je al een paar jaar en zie jouw nieuwe stappen met belangstelling tegemoet. Je bent een inspiratiebron en ik wens je onwijs veel succes met je nieuwe stappen!

  Lieve groetjes,

  Marlène (Lingue Taalwerk)

 3. Hoi Saskia, wat leuk te lezen en super knap dat je de stap hebt genomen! Fijn om te doen wat bij je past! Veel plezier en succes en mooie website! Liefs Liseth

 4. Mooie site geworden! Lekker leesbaar. Veel succes in je vernieuwde rol. En tikfoutjes vind ik zelf niet zo erg. Maar op de een of andere manier krijg ik daar ook nog altijd de meeste reacties op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi, ik ben Saskia!

Blogtrainer & contentcoach. Ik geef workshops, trainingen & advies op het gebied van zakelijk bloggen en contentmarketing. Ook schrijf ik inhoudelijke teksten zoals blogs, whitepapers en klantcases. Koffie drinken? Neem even contact met me op!
Workshop Agenda

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Locatie: Eindhoven
Datum: 7 augustus
Duur: hele dag
Vrij: nog 2 plekken

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Datum: 18 september
Locatie: Eindhoven
Duur: hele dag
Vrij: VOL!!

Meer informatie >>