Writeaholic.nl

De beste content over content

Contentstrategie is mijn favoriete buzzword van ’t moment. Ik lees er veel over, ik schrijf er zo nu en dan over, ik verdiep me er met veel plezier in. En tijdens die verdiepingsslag, ben ik een aantal fijne artikelen & boeken tegengekomen die ik je niet wil onthouden. Hieronder daarom mijn lijstje (dat overigens nooit volledig zal zijn en voortdurend zal worden bijgevuld & aangepast) met fijne artikelen en boeken over o.a. contentmarketing, contentplanning, contentcreatie en contentstrategie. De beste content over content, dus.

Contentstrategie

Onderstaande artikelen gaan met name over het ontwikkelen van je eigen contentstrategie. Het zijn stappenplannen, artikelen met vragen die je jezelf zou moeten stellen als je met je eigen contentstrategie aan de slag wil en je vindt er tips & tricks in.

Contentmarketing

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=l1JoyVxeHik’]

Contentplanning & -mapping

Wat is een contentkalender? En hoe werk je met contentmapping? Welke typen content moet je in welke verhouding creëren? Scroll down and find out :).

Contentcreatie & toffe cases

Welke content werkt op welk kanaal? En welke bedrijven weten precies hoe het moet? Antwoorden op die vragen vind je in onderstaande artikelen.

[youtuber youtube=’http://www.youtube.com/watch?v=LerdMmWjU_E’]

Blogs & links

Ik moet eerlijk zeggen dat ik nog niet zoveel sites en blogs ben tegengekomen die echt goede content aanbieden over content. Hieronder de paar adresjes die je echt eens zou moeten checken.

Boeken

Over een vak dat zo in ontwikkeling is, worden toch ook wel gedrukte boeken geschreven. Je zou denken dat die zo achterhaald zijn, maar een boek biedt toch echt wat meer verdieping dan al die artikelen hierboven bij elkaar. Er zijn niet veel boeken over het onderwerp, maar hieronder de paar exemplaren waar je wat aan kunt hebben:

  • Handboek Contentstrategie van Patrick Petersen: een praktisch naslagwerk, echt een handboek. Het boek leest helaas niet echt lekker weg, de opmaak is erg rommelig, de opbouw van het boek ook niet heel logisch (het lijkt meer een verzameling van eerdere publicaties & artikelen), maar het boek staat wel bomvol inzichten, modellen, buzzwords, tips & tricks.
  • Contentstrategie voor het web van Karel Kolb en Joery Bruijntjes: dit boek is echt gericht op ondernemers, MKB’ers. Het is meer een basis-, beginboek dan het Handboek Contentstrategie en ook dit boek is verre van compleet. Vooral de hoofdstukken over thema’s en kernboodschappen kiezen, over cocreatie en reacties (o.a. user generated content) zijn interessant. Lees ook deze recensie.
  • Content Rules door Ann Handley & C.C. Chapman: dit boek staat nog op mijn leeslijstje, maar ik had het genoegen naar de inspirerende C.C. Chapman te mogen luisteren en met hem kennis te mogen maken op het congres webredactie & contentstrategie. Als zijn boek net zo goed is als hoe hij spreekt, moet dit wel een toppertje zijn. Zodra ik het gelezen heb, plaats ik hier een update!
  • Epic Content Marketing door Joe Pulizzi: ook een exemplaar die nog op mijn leeslijst staat; Joe is een van de founders van contentmarketing. Dit boek moet je dus eigenlijk gelezen hebben!
  • Content Marketing door Rebecca Lieb: denk als een uitgever, hoe je content marketing online en op social media inzet. Aanrader!

Mist er wat jou betreft nog een link, artikel, boek of andere vorm van content in dit rijtje? Laat het zeker weten in een reactie hieronder!

Saskia de Laat
Saskia de Laat is blogtrainer & content coach voor ondernemers, experts en bedrijven. Ze geeft workshops & trainingen en coacht experts één-op-één. Als tekstschrijver verzorgt Saskia inhoudelijke blogartikelen, klantcases en whitepapers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi, ik ben Saskia!

Blogtrainer & contentcoach. Ik geef workshops, trainingen & advies op het gebied van zakelijk bloggen en contentmarketing. Ook schrijf ik inhoudelijke teksten zoals blogs, whitepapers en klantcases. Koffie drinken? Neem even contact met me op!
Workshop Agenda

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Locatie: Eindhoven
Datum: 7 augustus
Duur: hele dag
Vrij: nog 2 plekken

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Datum: 18 september
Locatie: Eindhoven
Duur: hele dag
Vrij: VOL!!

Meer informatie >>