Writeaholic.nl

52 goede voornemens

Ruim 120 blogs van mijn hand later, zit het Christmaholic-seizoen er weer op. Dus kun je vanaf nu weer af en toe hier op Writeaholic een blogje verwachten, jeuj! En in dit eerste artikel van 2014 ga ik het – hoe origineel – over goede voornemens hebben. Want voor dit jaar heb ik er geen een, twee of drie, maar 52! 

52 Challenge

Als jij 52 dingen zou mogen veranderen aan de gewoontes in je leven, wat zou het dan zijn? Minder social media of misschien minderen met koffie? Meer sporten of gezonder eten? Met 52 Challenge daag je jezelf uit om iedere week een challenge aan te gaan. Dat zijn voornemens in hapklare brokken dus. Geen ’tien kilo afvallen’ maar ‘een week lang elke dag een half uur wandelen’. Na 7 dagen heb je er misschien wel een gewoonte bij die je erg prettig vindt. Niemand die je tegenhoudt om er mee door te gaan. Oh en je hoeft niet iets elke dag te doen. 3x gaan sporten is ook goed. En 2 nieuwe films kijken ook. Of gewoon ‘meer lezen’.

De eerste paar voornemens…

Ik heb ze nog niet alle 52 op een rij, maar de eerste paar voornemens staan al klaar. De ene gericht op persoonlijke groei, de andere op gezondheid. Mijn voornemen om elke dag even naar buiten te gaan klinkt misschien gek, maar als je vanuit huis werkt en voor een aantal dagen boodschappen doet, is de dag zo weer voorbij zonder dat je de buitenlucht geroken hebt. Andere voornemens zijn weer meer gericht op fun en genieten! Als het even niet uitkomt, dan wissel ik de challenges gewoon om of pas ik ze aan, naarmate het jaar vordert. Dat mag namelijk. Leuk he?

 1. Elke dag minsten een half uurtje lezen in een leuk (e)book
 2. Elke dag even naar buiten
 3. Elke dag voldoende groente en fruit eten
 4. Me elke dag aankleden, opmaken en nagellak dragen
 5. Me verdiepen in een onderwerp waar ik nog weinig vanaf weet
 6. Een week lang niet zeuren (o, help!) en proberen alles van de positieve kant te zien
 7. Iets creatiefs maken (wat; nog nader te bepalen)
 8. Ingrediënten/gerechten klaarmaken die ik nog nooit gekookt heb
 9. Elke dag een half uur wandelen
 10. Elke dag iets aardigs/positiefs tegen mezelf en een ander zeggen
 11. Een kaart/brief sturen naar mensen waar ik van hou
 12. Elke dag iets doen, wat ik nog nooit eerder heb gedaan
 13. Een week lang zoveel mogelijk vegetarisch eten
 14. Mijn dromen opschrijven
 15. Elke dag een nieuwe blog schrijven

Wat zijn jouw goede voornemens?

Saskia de Laat
Saskia de Laat is blogtrainer & content coach voor ondernemers, experts en bedrijven. Ze geeft workshops & trainingen en coacht experts één-op-één. Als tekstschrijver verzorgt Saskia inhoudelijke blogartikelen, klantcases en whitepapers.

6 comments

 1. Dag Saskia,

  Ik ben blij dat ik je blog gevonden heb!

  Mijn goede voornemen is om een blog te beginnen over ondernemen en ondernemerschap.
  Jij hebt daar ongetwijfeld ervaring mee. Daarom deze vraag:
  behoort het ook tot je goede voornemens om met de lezers van je blog in dialoog te gaan? ( of doe je dat al?)

  Goed lijstje maar ik pas voor je nummers 4, 8, 13 en 14 🙂

  1. Hoi Filip! Dankjewel voor je reactie. Natuurlijk ga ik de dialoog aan. Niet alleen hier onder de blog, maar vaak ook op Facebook en Twitter, waar ik ook updates plaats van mijn blogs. Ik vind het een cruciaal onderdeel van bloggen, zonder gesprek praat je ook maar wat in de ruimte. Wat denk jij?

 2. Naar buiten is een goeie inderdaad! Aankleden ook. Zo heeeeeeel af en toe (zoals op nieuwjaarsdag, zodat er zeker weten geen pakketjesbezorger aan de deur komt) doe ik een pyjamadagje en dan vind ik dat ook echt heerlijk. Opmaken als ik in mijn eentje thuis werk doe ik niet. Ook niet als ik even de deur uit moet voor boodschappen of zo. Leuk, zo’n 52-challenge!

 3. Mooi voornemen, al is 52 voor mijzelf wel een beetje veel. Ik heb me wel laten inspireren door jouw blog, ik ga elke week een boek lezen!
  Elke dag even naar buiten (en wandelen) vind ik ook een goede, net als jij zit ik op werkdagen al heel snel de hele dag binnen zonder ook maar een frisse neus te hebben gehad.

  Veel succes!!

  (En elke dag een blog schrijven…? Ik mis je al weer een paar dagen?? 😉 )

  1. Wat leuk Petra, super voornemen :). Het leuke van mijn voornemens is dat ik er maar een per week hoef te doen ;). Het elke dag bloggen staat dan ook voor later in dit jaar op de planning ;).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi, ik ben Saskia!

Blogtrainer & contentcoach. Ik geef workshops, trainingen & advies op het gebied van zakelijk bloggen en contentmarketing. Ook schrijf ik inhoudelijke teksten zoals blogs, whitepapers en klantcases. Koffie drinken? Neem even contact met me op!
Workshop Agenda

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Locatie: Eindhoven
Datum: 7 augustus
Duur: hele dag
Vrij: nog 2 plekken

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Datum: 18 september
Locatie: Eindhoven
Duur: hele dag
Vrij: VOL!!

Meer informatie >>