52 goede voornemens

Ruim 120 blogs van mijn hand later, zit het Christmaholic-seizoen er weer op. Dus kun je vanaf nu weer af en toe hier op Writeaholic een blogje verwachten, jeuj! En in dit eerste artikel van 2014 ga ik het – hoe origineel – over goede voornemens hebben. Want voor dit jaar heb ik er geen een, twee of drie, maar 52! 

52 Challenge

Als jij 52 dingen zou mogen veranderen aan de gewoontes in je leven, wat zou het dan zijn? Minder social media of misschien minderen met koffie? Meer sporten of gezonder eten? Met 52 Challenge daag je jezelf uit om iedere week een challenge aan te gaan. Dat zijn voornemens in hapklare brokken dus. Geen ‘tien kilo afvallen’ maar ‘een week lang elke dag een half uur wandelen’. Na 7 dagen heb je er misschien wel een gewoonte bij die je erg prettig vindt. Niemand die je tegenhoudt om er mee door te gaan. Oh en je hoeft niet iets elke dag te doen. 3x gaan sporten is ook goed. En 2 nieuwe films kijken ook. Of gewoon ‘meer lezen’.

De eerste paar voornemens…

Ik heb ze nog niet alle 52 op een rij, maar de eerste paar voornemens staan al klaar. De ene gericht op persoonlijke groei, de andere op gezondheid. Mijn voornemen om elke dag even naar buiten te gaan klinkt misschien gek, maar als je vanuit huis werkt en voor een aantal dagen boodschappen doet, is de dag zo weer voorbij zonder dat je de buitenlucht geroken hebt. Andere voornemens zijn weer meer gericht op fun en genieten! Als het even niet uitkomt, dan wissel ik de challenges gewoon om of pas ik ze aan, naarmate het jaar vordert. Dat mag namelijk. Leuk he?

 1. Elke dag minsten een half uurtje lezen in een leuk (e)book
 2. Elke dag even naar buiten
 3. Elke dag voldoende groente en fruit eten
 4. Me elke dag aankleden, opmaken en nagellak dragen
 5. Me verdiepen in een onderwerp waar ik nog weinig vanaf weet
 6. Een week lang niet zeuren (o, help!) en proberen alles van de positieve kant te zien
 7. Iets creatiefs maken (wat; nog nader te bepalen)
 8. Ingrediënten/gerechten klaarmaken die ik nog nooit gekookt heb
 9. Elke dag een half uur wandelen
 10. Elke dag iets aardigs/positiefs tegen mezelf en een ander zeggen
 11. Een kaart/brief sturen naar mensen waar ik van hou
 12. Elke dag iets doen, wat ik nog nooit eerder heb gedaan
 13. Een week lang zoveel mogelijk vegetarisch eten
 14. Mijn dromen opschrijven
 15. Elke dag een nieuwe blog schrijven

Wat zijn jouw goede voornemens?

Pin It