Writeaholic.nl

Digitale juweeltjes: de tofste trends & toepassingen

Weet je wat zo leuk is aan mijn werk bij Frankwatching? Ik mag de hele dag door artikelen lezen van diverse experts over allerlei ‘online’ onderwerpen. En ik krijg er nog betaald voor ook! Al lezend (en redigerend) ontdek ik zo de laatste trends en de leukste nieuwe apps, sites en startups. Digitale juweeltjes, zegmaar. De afgelopen tijd vielen deze trends en toepassingen me het meest op.

1. Social media: niche & privé

Dat ik iets heb met niches, had je misschien al gemerkt. Niches zijn hot hot hot. Dat is niet perse een tegenbeweging, eerder een doorontwikkeling denk ik. Je begint niet zo snel de volgende Facebook of Twitter, maar een netwerk voor een kleinere groep mensen met een bepaalde interesse, mensen met een bepaalde hobby of een levensstijl, daar is zeker nog markt voor. Denk bijvoorbeeld aan het steeds populairdere Path (voor je 50 beste vrienden) of Burpple, een mobiel sociaal netwerk voor foodies (foto’s van gerechten maken, filtertjes toevoegen, recepten delen, etc.). Weg van de massa, op naar toegevoegde waarde.

Van dat massale stappen we zelf ook steeds meer af. Mijn collega Pelpina was onlangs op SXSW. In haar video van deze week bespreekt ze de trends die ze daar tegenkwam. Ze ontdekte diverse startups die het concept “private social sharing” hebben omarmd. Zoals de app Between, een soort privé sociaal netwerk voor jou en je partner. Een combinatie van whatsapp (messaging), een digitaal foto-album en een message board. Leuk!

Between-screenshots

2. Video: Vine & Recood

Je leven ziet er natuurlijk een stuk beter uit met een filtertje erover. Hipper, leuker, mooier. Zonder Valencia of Earlybird zijn je Facebookfoto’s ook maar zo ‘gewoontjes’. Na foto’s zijn nu ook je video’s aan de beurt. Wat Instagram voor foto’s doet, doet Recood voor video. En wat dacht je van de “nieuwe” Video-dienst van Twitter, Vine? Die is ook al zo leuk. Met de app kun je een kort filmpje van 6 seconden opnemen, dat in een ‘loopje’ wordt afgespeeld. Helaas zijn zowel Vine als Recood er as we speak alleen nog voor iOS.

3. Peer 2 Peer: DogVacay, ParkingPanda & Peerby

Helemaal in de trend van Airbnb (de populaire site waar je bijvoorbeeld een kamer kunt boeken bij mensen thuis); p2p-diensten komen overal tevoorschijn. In dit artikel somt Sebastiaan van Rijsewijk een reeks gave toepassingen op, die ‘handel’ tussen consumenten mogelijk maken, zonder tussenkomst van bedrijven. Zoals bijvoorbeeld DogVacay (VS), waarmee je een logeeradres in de buurt kunt vinden voor je hond. Of omgekeerd; waarmee je jezelf kunt aanmelden als logeeradres of uitlaatservice. Leuk toch?

Met ParkingPanda (VS) kun je je oprit verhuren als parkeerplaats. Heel handig als je overdag naar je werk bent en in het centrum woont of in de buurt van kantoren. En met Peerby (NL) kun je spullen huren of lenen van mensen in de buurt. Goed voor je portemonnee en voor het milieu.

Ik ben benieuwd of je nog andere gave apps of sites hebt gespot de afgelopen tijd! Ik ontdek ze heel graag via jullie :).

Saskia de Laat
Saskia de Laat is blogtrainer & content coach voor ondernemers, experts en bedrijven. Ze geeft workshops & trainingen en coacht experts één-op-één. Als tekstschrijver verzorgt Saskia inhoudelijke blogartikelen, klantcases en whitepapers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi, ik ben Saskia!

Blogtrainer & contentcoach. Ik geef workshops, trainingen & advies op het gebied van zakelijk bloggen en contentmarketing. Ook schrijf ik inhoudelijke teksten zoals blogs, whitepapers en klantcases. Koffie drinken? Neem even contact met me op!
Workshop Agenda

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Locatie: Eindhoven
Datum: 7 augustus
Duur: hele dag
Vrij: nog 2 plekken

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Datum: 18 september
Locatie: Eindhoven
Duur: hele dag
Vrij: VOL!!

Meer informatie >>