Writeaholic.nl

Facebook gezichtsherkenning & social media stimuleren omzet #socialmedianieuws

Facebook ligt onder vuur; afgelopen week zette de social networking site wereldwijd gezichtsherkenning op foto’s aan. En daar is niet iedereen blij mee. Daarnaast in deze social media update: social media stimuleren omzet en winst, Twitter lanceert een ingebouwde URL-verkorter en Facebook meest gebruikte platform om online te delen.

Dit artikel is eerder gepubliceerd op Frankwatching.com.

Social media stimuleren omzet en winst

We wisten het natuurlijk al lang, maar een beetje bewijs kan nooit kwaad. Steeds meer bedrijven gebruiken social networking sites, blogs, microblogs en fora om nieuwe klanten binnen te halen. En met succes! In 2010 wist 48 % van de Nederlandse bedrijven nieuwe klanten te winnen via social networking sites. Een jaar later is dit percentage gestegen tot 57 %. Onderzoek van Regus (PDF), onder 17.000 managers en bedrijfseigenaren in 80 landen, toont daarnaast aan dat steeds meer bedrijven social media inzetten als kanaal om contacten te onderhouden met bestaande klanten en hen te informeren (52 %). In Nederland is dit percentage zelfs 61 %.

De meeste organisaties (74%) vinden dat social media een onmisbaar onderdeel zijn in de marketingcommunicatiemix. 61% is er overigens wel van overtuigd dat een campagne waarbij alleen social media wordt ingezet, niet succesvol kan zijn. In onderstaande tabellen is goed te zien hoe bedrijven die social media inzetten veel meer omzetstijging hadden en meer winst boekten het afgelopen jaar, dan bedrijven die dat niet deden.

Facebook zet gezichtsherkenning aan ‘by default’

SNS Facebook ligt opnieuw onder vuur om een privacykwestie. Een nieuwe toepassing, die in alle stilte is geïnstalleerd, kan gezichten op foto’s scannen en daarin gebruikers herkennen. Als je vanaf nu een foto upload, kan Facebook je vrienden herkennen in je foto’s en je suggesties geven hen te ‘taggen’. Het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden gaf afgelopen week felle kritiek op deze functionaliteit: “Als dit nieuwe onderdeel zo nuttig is als Facebook beweert, moet het op eigen benen kunnen staan, zonder een automatische aanmelding die de privacyinstellingen van gebruikers verandert zonder hun toestemming”, zei de Democraat Edward Markey.

Facebook bood excuses aan. De SNS zei dat ze meer hadden moeten doen om mensen ervan op de hoogte te stellen dat deze functionaliteit eraan zat te komen. Als je niet wil dat je vrienden suggesties krijgen om jou te taggen in hun foto’s, dan kun je deze functionaliteit uitzetten. Via account – accountinstellingen – privacy instellingen – dingen die anderen delen, kun je de functie ‘Stel foto’s van mij voor aan vrienden’ uitzetten. Bron: Facebook blog.

Twitter lanceert automatische URL-verkorter

Eindelijk wordt een veelgevraagde functionaliteit geïmplementeerd: Twitter lanceert binnenkort een eigen ingebouwde URL-verkorter, waarmee URL’s die je via www.twitter.com in je tweet plakt, automatisch verkort worden via http://t.co. Ook al krijgt elke verkorte link een eigen t.co-ID, links worden weergegeven als een verkorte versie van de originele link, zodat gebruikers een idee hebben waar ze op klikken. Een slimme move van Twitter, met name gezien de grote hoeveelheden spam-links, die regelmatig in je mentions verschijnen. Bron: Twitter blog.

Grootste gedeelte online ‘sharen’ gebeurt via Facebook

Uit onderzoek van ShareThis (een social sharing widget) blijkt dat 38% van alle content die wereldwijd gedeeld wordt, via Facebook de wereld in gaat. ShareThis onderzocht de ‘sharing and clicking habits’ van de meer dan 300 miljoen mensen die de widget gebruiken. Uit het onderzoek blijkt dat het delen van content goed is voor zo’n 10% van alle internet-traffic en voor 31% verantwoordelijk is voor de traffic naar websites. Facebook is goed voor 38% van alle traffic, e-mail voor 17% en Twitter voor 11%. Hoewel Facebook absoluut meer traffic genereert, zorgt Twitter voor het grootste aantal clicks per ‘share’. Bron: TechCrunch.

Lees ook de andere artikelen in de serie social media nieuws.

Saskia de Laat
Saskia de Laat is blogtrainer & content coach voor ondernemers, experts en bedrijven. Ze geeft workshops & trainingen en coacht experts één-op-één. Als tekstschrijver verzorgt Saskia inhoudelijke blogartikelen, klantcases en whitepapers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi, ik ben Saskia!

Blogtrainer & contentcoach. Ik geef workshops, trainingen & advies op het gebied van zakelijk bloggen en contentmarketing. Ook schrijf ik inhoudelijke teksten zoals blogs, whitepapers en klantcases. Koffie drinken? Neem even contact met me op!
Workshop Agenda

WEBINARS

WEBINAR
Onderwerp:
Zakelijk Bloggen
Datum: 24 april
Tijdstip: 10.30 uur

Meer informatie >>

Mijn laatste blogs