Writeaholic.nl

Google Profielen vernieuwd

Google heeft haar profielpagina’s vernieuwd. Alle Googlegebruikers kunnen zo’n profiel opzetten en vullen met foto’s en informatie over zichzelf. Als je je Google profiel zichtbaar maakt voor iedereen, dan zal deze hoogstwaarschijnlijk bovenaan de zoekresultaten van Google verschijnen wanneer iemand zoekt op je naam of bedrijfsnaam. Dat maakt het een belangrijk en niet te missen onderdeel van je personal brand.

De nieuwe profielpagina ziet er een beetje uit als je profielpagina op Facebook, met je foto in de linker bovenhoek en een aantal foto’s bovenaan. Onder je naam kun je een aantal keywords aangeven; erg belangrijk voor de zoekresultaten.


Daarnaast kun je nog een plakboek van foto’s toevoegen (en je Picasa-album koppelen). Bovendien kun je informatie toevoegen over je werk, je interesses en kun je je websites toevoegen. Google vult mogelijk een aantal gegevens, waaronder je bijnaam, je websites en social media profielen, al in. Tot slot is er een e-mail functie; bezoekers kunnen je mailen vanaf je profiel, zonder dat ze daarbij je e-mailadres zien.

Maak je eigen Google Profiel aan op profiles.google.com.

Saskia de Laat
Saskia de Laat is blogtrainer & content coach voor ondernemers, experts en bedrijven. Ze verzorgt workshops & cursussen en coacht ondernemers één-op-één. Als tekstschrijver verzorgt ze daarnaast inhoudelijke blogartikelen, klantcases en whitepapers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi, ik ben Saskia!

Blogtrainer & contentcoach. Ik geef workshops, trainingen & advies op het gebied van zakelijk bloggen en contentmarketing. Ook schrijf ik inhoudelijke teksten zoals blogs, whitepapers en klantcases. Koffie drinken? Neem even contact met me op!
Workshop Agenda

ZAKELIJK BLOGGEN

Datum: 23 augustus 2019
Locatie:
Usine (Eindhoven)
Status: nog 1 plek!

———————-

Datum: 20 september 2019
Locatie: Strijp-S (Eindhoven)
Status: VOL!!

Meer informatie >>

Mijn laatste blogs