Writeaholic.nl

Social media nieuws #2: Facebookpages vernieuwd & Google Weddings

Elke week zet ik op Frankwatching het laatste nationale en internationale nieuws op het gebied van social media en online marketing op een rij. Deze keer: Facebookpagina’s vernieuwd, plan je bruiloft met Google Weddingplanner, Twitpic brengt instant video naar Twitter en social browsing met de Crome Layers app.

Facebookpagina’s vernieuwd

Facebookpagina’s krijgen een nieuwe lay-out en verschillende nieuwe functionaliteiten die het makkelijker maken om de interactie met de fans aan te gaan. Pagina-eigenaren kunnen nu al hun pagina updaten. Op 10 maart 2011 gebeurt het automatisch. Wat er gaat veranderen:

  • De navigatie is verplaatst van de header, naar een verticale weergave in de linkersidebar
  • Bovenaan je pagina staan de laatst toegevoegde foto’s, net als op de vernieuwde profielen
  • Er is een RSS-feed voor je pagina
  • De mogelijkheid om Facebook te gebruiken als je pagina en daarmee te ‘liken’ en reageren op andere pagina’s uit naam van je eigen pagina (in plaats van met je persoonlijke profiel)
  • Notifications wanneer je fans iets op je pagina plaatsen of reageren op posts
  • De mogelijkheid om het type pagina achteraf aan te passen
  • Twee verschillende wall feeds; de laatste posts of de ‘top stories’, net zoals in je profiel

Een van de belangrijkste veranderingen is dat je als administrator tussen je eigen profiel en je pagina kunt switchen. Zo kun je als pagina reageren op andere pagina’s en op posts van anderen, zonder  je eigen profielnaam achter te laten. De mogelijkheid om de laatste foto’s te laten zien bovenaan de pagina, maakt daarnaast creatieve vormgeving van je pagina mogelijk. Voor creatieve inspiratie bekijk deze blogpost op Mashable.

Lees de rest van dit artikel op Frankwatching.

Saskia de Laat
Saskia de Laat is blogtrainer & content coach voor ondernemers, experts en bedrijven. Ze geeft workshops & trainingen en coacht experts één-op-één. Als tekstschrijver verzorgt Saskia inhoudelijke blogartikelen, klantcases en whitepapers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi, ik ben Saskia!

Blogtrainer & contentcoach. Ik geef workshops, trainingen & advies op het gebied van zakelijk bloggen en contentmarketing. Ook schrijf ik inhoudelijke teksten zoals blogs, whitepapers en klantcases. Koffie drinken? Neem even contact met me op!
Workshop Agenda

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Locatie: Eindhoven
Datum: 7 augustus
Duur: hele dag
Vrij: nog 2 plekken

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Datum: 18 september
Locatie: Eindhoven
Duur: hele dag
Vrij: VOL!!

Meer informatie >>

Mijn laatste blogs