Writeaholic.nl

Writeaholic goes Christmaholic

Vorig jaar blogde ik in de periode voor kerst op een aangepaste weblog. De URL veranderde in Christmaholic en het design kreeg ook een feestelijk redesign. Daarop kreeg ik veel positieve reacties. Vooral het item ‘Alle kerstballen verzamelen’ waarin iedereen zijn of haar kerstboom kon inzenden, was populair. Dit jaar doe ik het iets anders en heb ik de twee blogs losgekoppeld. In de periode half november t/m half januari zal ik voornamelijk bloggen op Christmaholic. Over, u raadt het al, alles wat met Kerst te maken heeft. Het item ‘Alle kerstballen verzamelen’  wordt dit jaar zelfs een verkiezing. De eigenaar van de mooiste Kerstboom wint een Christmaholic Kerstpakket. Meer informatie daarover volgt uiteraard op Christmaholic.nl. Hieronder een preview van een van de eerste artikelen:

Hoe Sinterklaas in de 17e eeuw Santa Claus werd…

Een kerstblog als de Sint koud het land binnen is, is natuurlijk vragen om weerstand bij de trouwe Sint-aanhangers. Daarom vandaag het verhaal van Sinterklaas en de Kerstman. Heb je je ooit afgevraagd waarom de Engelse benaming voor de Kerstman, Santa Claus, zoveel op Sinterklaas lijkt? Misschien wist je het nog niet, maar de Kerstman is door ons Nederlanders ontstaan en afgeleid van, jawel, Sint Nicolaas.

Sint Nicolaas
Ergens tussen 270 en 280 wordt Sint Nicolaas geboren. Hij was gek op kinderen, gaf de armsten onder hen geschenken en sterft in 343 op 6 december. Vervolgens loopt het verhaal van het ontstaan van de Kerstman synchroon met die van Sint Nicolaas, of Sinterklaas. In de zeventiende eeuw komt er een scheidslijn tussen de Sint en de Kerstman. Nederlandse migranten nemen het feest van Sinterklaas mee naar de VS. De Amerikanen vonden echter dat ze al teveel feestdagen hadden in de laatste maanden van het jaar (oktober- Halloween/ 4e donderdag van november- Thanksgiving), en dan de geboorte van Jezus in december. Ook vonden ze het concept van cadeautjesgeven meer bij 25 december passen……

Lees de rest van deze blogpost op Christmaholic.nl

Saskia de Laat
Saskia de Laat is blogtrainer & content coach voor ondernemers, experts en bedrijven. Ze verzorgt workshops & cursussen en coacht ondernemers één-op-één. Als tekstschrijver verzorgt ze daarnaast inhoudelijke blogartikelen, klantcases en whitepapers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi, ik ben Saskia!

Blogtrainer & contentcoach. Ik geef workshops, trainingen & advies op het gebied van zakelijk bloggen en contentmarketing. Ook schrijf ik inhoudelijke teksten zoals blogs, whitepapers en klantcases. Koffie drinken? Neem even contact met me op!
Workshop Agenda

ZAKELIJK BLOGGEN

Datum: 23 augustus 2019
Locatie:
Usine (Eindhoven)
Status: nog 1 plek!

———————-

Datum: 20 september 2019
Locatie: Strijp-S (Eindhoven)
Status: VOL!!

Meer informatie >>

Mijn laatste blogs