Writeaholic.nl

11/11 Carnaval: Limburg vs. Brabant

PAS OP! Dit artikel bevat Limburgse woorden..!

Vandaag is het 11/11. Niet alleen de dag waarop mijn lichtje branden mag, maar ook de start van het nieuwe carnavalsseizoen. Oud op Nuuj dus! Vorige week schreef ik voor vastelaovendinlimburg.nl een column over vastelaovend vs. carnaval; Limburg vs. Brabant. En speciaal voor d’n elfde van d’n elfde plaats ik hem vandaag ook hier op mijn blog. Rest mij alleen nog jullie een hele goeie roetsj te wensen! Alaaf!

In 1985 kwam ik ter wereld in een ziekenhuis in Tilburg. Als Brabantse kleuter was ik, net als bijna elk ander kind, dol op carnaval. Logisch, want alleen met carnaval mocht je in je verkleedkleren naar school. Hoe keigaaf was dat!? Als de nieuwszenders uit Hilversum en omstreken verslaglegden van de carnavalsperiode, filmden ze over het algemeen de Brabantse steden. Oeteldonk (Den Bosch) was en is nog steeds favoriet. Niet gek natuurlijk, want Den Bosch ligt het dichtste bij de Randstad en journalisten zijn van nature lui. Mijn beeld van carnaval was dan ook bepaald door mijn omgeving en door wat ik op het jeugdjournaal zag. Carnaval was hoempapa, hossen, polonaise, boerenkielen, ballonnen en slingers, platte karren en verkleden. Totdat ik op zesjarige leeftijd naar Sittard verhuisde…

Lees de rest van het artikel op VastelaovendinLimburg.nl.

Saskia de Laat
Saskia de Laat is blogtrainer & content coach voor ondernemers, experts en bedrijven. Ze verzorgt workshops & cursussen en coacht ondernemers één-op-één. Als tekstschrijver verzorgt ze daarnaast inhoudelijke blogartikelen, klantcases en whitepapers.

One comment

  1. En toch… en toch… blijf ìk Carnaval in het Oeteldonkse vieren! En dat als import-Bossche, uit het Calvinistische Zuid-Holland nog wel! Dat wil ook wat zeggen! 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi, ik ben Saskia!

Blogtrainer & contentcoach. Ik geef workshops, trainingen & advies op het gebied van zakelijk bloggen en contentmarketing. Ook schrijf ik inhoudelijke teksten zoals blogs, whitepapers en klantcases. Koffie drinken? Neem even contact met me op!
Workshop Agenda

ZAKELIJK BLOGGEN

Datum: 23 augustus 2019
Locatie:
Usine (Eindhoven)
Status: nog 1 plek!

———————-

Datum: 20 september 2019
Locatie: Strijp-S (Eindhoven)
Status: VOL!!

Meer informatie >>

Mijn laatste blogs