Writeaholic.nl

Help, ik word achtervolgd door een jurk!

Achtervolgd ja, letterlijk. Niet in mijn gedachten, niet in mijn fantasieën of dromen, maar letterlijk! Als je ooit Wehkamp.nl bezocht hebt, dan weet je vast wat ik bedoel. Vanaf het moment dat je een artikel bekeken hebt op de site, verschijnen overal waar je komt Wehkamp banners met daarin, je raadt het al, hét artikel! Zo vaak, zo veel, dat je er horendol van wordt. Natuurlijk is dit geen fonkelnieuw fenomeen en weet de helft van jullie waarschijnlijk al lang hoe het werkt (en hoe je ervanaf komt). Toch wil ik mijn frustratie even kwijt.

Slim is het zeker, gepersonaliseerde bannering.  De gouwe ouwe stelregel ‘de kracht van de boodschap, zit ‘m in de herhaling’ is hier zeker van toepassing. Het enige nadeel; als je tien keer ’toevallig’ geconfronteerd wordt met een zwarte lange jurk, die je dolgraag wil kopen, maar (nog) niet kan betalen, dan word je op een gegeven moment stapelgek van het kledingstuk in kwestie. Gelukkig bracht een snelle Google search me de oplossing. Op de website van Wehkamp zelf, staat uitgelegd  hoe het werkt én uitgelegd hoe je van de banners afkomt:

Heb je bezwaar tegen het registreren van je surfgedrag en tegen het tonen van deze banner, dan kun je je op verschillende onderstaande manieren afmelden.

  • Tijdelijk afmelden voor wehkamp.nl banners en/of voor alle Criteo partners (klik hier)
  • Geheel afmelden voor wehkamp.nl banners (klik hier)
  • Afmelden voor alle aanbieders van gepersonaliseerde banners (klik hier)

Je kunt natuurlijk ook gewoon nooit meer naar Wehkamp.nl gaan. Ben je helemaal van het probleem af.

Saskia de Laat
Saskia de Laat is blogtrainer & content coach voor ondernemers, experts en bedrijven. Ze geeft workshops & trainingen en coacht experts één-op-één. Als tekstschrijver verzorgt Saskia inhoudelijke blogartikelen, klantcases en whitepapers.

11 comments

  1. Haha! Fijn hé, dat ze je zo subtiel over de streep proberen te trekken. Ik had het laatst bij printers. Jammer voor ze dat ik die printer al had gekocht. Bij Mediamarkt! Moohaa!

  2. Leuk geschreven! Vooral héél herkenbaar!

    Het is al frustrerend genoeg dat je die leuke jurk nog niet kunt kopen en dan wrijft Wehkamp je dat ook nog eens elke dag (meerdere malen) in. 😉

  3. Retargetting, ik vind het geweldig. En weet je dat het nog echt werkt ook 😉 Overigens is Criteo niet de enige die het doet, dus dan ben je misschien van Wehkamp af, maar niet van de rest 😛

  4. Ik werd ook achtervolgd! Door een mooie zwarte jurk en door koffertjes op wielen. Irritant! Thanks voor de tips voor hoe je van je achtervolgers af komt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi, ik ben Saskia!

Blogtrainer & contentcoach. Ik geef workshops, trainingen & advies op het gebied van zakelijk bloggen en contentmarketing. Ook schrijf ik inhoudelijke teksten zoals blogs, whitepapers en klantcases. Koffie drinken? Neem even contact met me op!
Workshop Agenda

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Locatie: Eindhoven
Datum: 7 augustus
Duur: hele dag
Vrij: nog 2 plekken

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Datum: 18 september
Locatie: Eindhoven
Duur: hele dag
Vrij: VOL!!

Meer informatie >>