Writeaholic.nl

Mannen komen van Relatieplanet

Ruim 3,5 jaar geleden was ik het single zijn beu en opende ik een Relatieplanet account. Voor belachelijk veel geld kreeg ik toegang tot een schatkist vol knappe vrijgezelle mannen (en mannen die deden alsof). Menig vriend en vriendin lachte me uit of wees me terecht. Want als je je geluk online moet beproeven, dan ben je toch wel heel zielig. Net iets zieliger dan wanneer je overduidelijk op stap gaat om te scoren, overigens.

Mannen hoor je te vinden tijdens de fitness, in de rij bij de Appie, op school, or even better, op je werk. Aangezien ik allergisch ben voor fitness, altijd in mijn joggingpak naar de supermarkt ga, de opleiding communicatie deed (wat net zoiets is als de Pabo als het om mannen gaat) en in een kledingwinkel werkte (waar de weinige mannen óf overtuigend homo óf nog niet uit de kast waren), had ik weinig hoop op succes. Dus gaf ik een godsvermogen uit en ging ik online.

De eerste afspraak
Ik snuffelde dagelijks rond in de online snoepwinkel en sprak hier en daar wat af. Ik had mijn eerste blind date, mijn eerste two-night-stand en leerde daarnaast een handvol interessante mannen kennen. Maar ze woonden ver weg. En de interesse was niet wederzijds (of beperkte zich tot mijn voorgevel). Tot ik R. leerde kennen. Zijn profielfoto straalde arrogantie uit, maar dat mocht ik wel. Ik mailde hem (of, zoals hij het zou zeggen, ‘ik berichtte hem’ ) en het klikte. Omdat hij al met een ander meisje aan het daten was, spraken we ‘vriendschappelijk’ af in de kroeg. We hadden veel lol. Maar hij was m’n type niet. Lang, maar verschrikkelijk mager. Zijn haar zat stom en zijn kleren vond ik ook al niks. Gezellig was hij wel. We gingen regelmatig op stap, dansten, lachten en dronken. Een paar weken later leerde ik mijn ex kennen. In de kroeg. En dat was dat.

Just friends
Althans, dat dacht ik. De afgelopen jaren werden R. en ik steeds betere vrienden. Omdat mijn ex bijna elk weekend naar huis ging en R. altijd alle tijd had, maakten we leuke uitstapjes. Naar Brussel, naar zee, naar de stad, naar de film, naar de kroeg, naar de IKEA, naar de supermarkt. In willekeurige volgorde. We lachten, dansten, aten, dronken en huilden. Hij was mijn beste vriend. Een jaar geleden, rond de tijd dat ik ging verhuizen, vroegen twee vriendinnen en mijn moeder waarom het nooit wat met R. geworden was. Want ‘Sas, jullie hebben overduidelijk een bijzondere klik!’. Ik was beledigd. Ik lachte hen uit. Wat dachten ze wel? Ik was stapelverliefd op mijn ex. R. was mijn beste vriend en meer niet.

Net als in de film…
Ruim een half jaar later was ik daar niet zo zeker meer van. Hij had inmiddels wat vet op zijn wangen, zijn haar laten groeien en droeg steeds leukere kleren. De uitstapjes samen werden alsmaar gezelliger en ik twijfelde. Ze zeggen wel eens dat een vriendschap tussen een man en een vrouw onmogelijk is. Er is altijd wel seksuele spanning (althans, van één kant) of één van de twee wordt verliefd. Ik vond dat altijd onzin. Ik had toch een beste vriend, ik was het levende bewijs dat het wel kon. En vrienden die na jaren verliefd worden, dat gebeurt alleen in romantische films. Niet in het echte leven.

Toen het -ruim een half jaar later- uitging met mijn ex, besloten we samen op vakantie te gaan. Eerst een kort tripje, daarna een lange vakantie. We hadden het enorm naar onze zin. Gedroegen ons eigenlijk als een stelletje (getuige de foto’s). In bijna alle opzichten dan. Het begon steeds meer te kriebelen. Toch maakten we het niet officieel. Tot een paar dagen geleden. Zijn Relatieplanet profiel (waar hij zo nu en dan nog op keek als hij berichtjes van leuke vrouwen kreeg, naar eigen zeggen ‘om zijn ego te strelen’) is sinds gisteren eindelijk exit. Hij is niet langer vrijgezel. Hij is niet langer verkrijgbaar. Hij is mijn vriend. Net als in de film, we did it! Mijn kerel komt niet van Mars. Hij komt van Relatieplanet.

Saskia de Laat
Saskia de Laat is blogtrainer & content coach voor ondernemers, experts en bedrijven. Ze geeft workshops & trainingen en coacht experts één-op-één. Als tekstschrijver verzorgt Saskia inhoudelijke blogartikelen, klantcases en whitepapers.

15 comments

  1. ooooooooh wat een leuk verhaal! ik heb een vriendin die heel lang heeft volgehouden haar vriend heel romantisch in de trein te hebben ontmoet. Later bleek dat ze dat ‘voor de grap’ verzonnen hadden en dat ze elkaar eigenlijk via een site kenden. Ik heb zat vrienden die elkaar op die manier hebben leren kennen. Niets mis mee. De tijd dat internetdaten voor sneue nerds was is echt voorbij. dat was 10 jaar geleden misschien zo (beetje dezelfde types die een ‘contactadvertentie’ zouden zetten) maar nu echt niet meer! superleuk dat je relatie vanuit een vriendschap is ontstaan, goede basis!

  2. Eindelijk iemand die ook in Rp geloofd, ik heb toevallig laatst mijn account verwijderd omdat ik al 10 maanden gelukkig ben met mijn vriend, welke ik via RP heb ontmoet. En internetdaten is nog grappig ook!

  3. Wat een leuk verhaal 🙂 Ik heb mijn vent gewoon ‘saai’ op het werk ontmoet, vrijwilligerswerk bij een poppodium. Dus een combinatie van stappen en werken haha. Maar ik vind het onzin als mensen roepen dat je iemand nooit een relatie kunt beginnen met iemand die je van internet kent. Why not? Jij bent daar het levende bewijs van 🙂 Woont ie wel bij je in de buurt?

  4. Leuk verhaal! Ik ken mijn vent van het werk, maar ook dat duurde even (een halfjaar om elkaar heen draaien). En daarnaast, toen de bedrijfskleding eenmaal vervangen was door zijn zelfgekozen kleding – moest ik even slikken. Geen kledingstijl waar ik normaal op zou ‘vallen’. Maar de kleding kon uit 😉 En nu zijn we al bijna 4 jaar tres tres gelukkig! En, ik heb zijn kledingsmaak aanzienlijk verbeterd 🙂 Top meis, heel veel liefde en plezier gewenst samen! xoxoLins

  5. Na het lezen van dit verhaal loop ik al de hele dag met een grijns van oor tot oor op mijn gezicht rond. En die krijgt niemand ervan af. Zelfs niet op vrijdag de dertiende.

  6. Zat ik afgelopen dagen nog te bedenken welke vrijgezellen vriendinnen ik nog over heb.. Ik geloof dat mijn lijstje nu dus echt leeg is..

    Top meisje! Leuk om te lezen ook. Ik geloof in jullie! En ik geloof dat ik dat wel eens eerder heb gezegd 😉

  7. Whaaaaaaaaaa… ik dacht al tijden dat het je vriendje was… ik snapte vorige keer al niet dat je schreef dat jullie het weer gingen proberen want ik zag altijd alleen maar jullie samen op foto’s hahahaha

    Maar van harte gefeliciteerd dan maar hè =)

  8. Hahahaha. Het leven is net een speeltuin en met het fenomeen internet wordt die alleen maar groter! Nog meer attracties! alleen deze blijft he 🙂 En wordt op den duur een beetje roestig, maar dan staat hij nog steeds in de hoek van de oldtimers 🙂 En dan mag jij er nog steeds mee spelen hihi. Woei! Veel geluk chick. En dat alle andere mannen en exen maar opgeruimd mogen worden vanwege een defect aan het onderstel haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi, ik ben Saskia!

Blogtrainer & contentcoach. Ik geef workshops, trainingen & advies op het gebied van zakelijk bloggen en contentmarketing. Ook schrijf ik inhoudelijke teksten zoals blogs, whitepapers en klantcases. Koffie drinken? Neem even contact met me op!
Workshop Agenda

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Locatie: Eindhoven
Datum: 7 augustus
Duur: hele dag
Vrij: nog 2 plekken

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Datum: 18 september
Locatie: Eindhoven
Duur: hele dag
Vrij: VOL!!

Meer informatie >>