Writeaholic.nl

Lente in mijn (bloem)bol!

Het is nog even afwachten, maar als we de weerberichten mogen geloven wordt het eind deze week eindelijk voorjaar! En dat werd hoog tijd. Na  één van de witste winters ooit, snakken we massaal naar de eerste zonnestraaltjes. Want de lente ontluikt niet alleen in de natuur, maar ook in onszelf! Zondag begint ze officieel, de lente. Maar omdat ik niet kon wachten, heb ik het voorjaar alvast in huis gehaald! Kaarsjes, bloemen, plantjes en een paasboom! Het resultaat? Ontzettend gezellig en enorm goed voor mijn humeur!

Natuurlijk ben ik eerst wat winkels en websites langs gegaan om inspiratie op te doen. En wat bleek? De lente in huis halen is helemaal niet duur. En veel tijd kost het ook al niet. Je kunt natuurlijk voor een complete update gaan; nieuwe kussentjes, vaasjes, plaids, schilderijen, tafellakens, een nieuw kleurtje op de muur en ga zo maar door. Maar dat hoeft gelukkig niet! Met bloem(bollen) als tulpen, krokussen, narcissen, hyacinten, blauwe druifjes en voorjaarstakken tover je je huiskamer in een wip om in een voorjaarstafereel. Bollen zijn niet duur,  hebben maar heel weinig water nodig en blijven zo’n 3 weken mooi!

Haal de lente in huis!
Een winters vaasje verandert met een enkele tulp al in een voorjaarsvaas. Geen vaasjes in huis? Geen probleem! Week van twee mooie wijnflessen de etiketten af en maak ze goed schoon. Water erin, voorjaarsbloemen erin en hoppakkee, je hebt de lente in huis.Vind je een vaas met bloemen afgezaagd? Zet dan eens wat bollen in een glazen vaas of in een mandje. Een andere tip is een handje tulpen in een groot theekopje of op een etagère.

Pasen
Als je aan lente denkt, denk je natuurlijk aan Pasen. Konijntjes en eitjes kunnen eigenlijk niet ontbreken. Als je het mij vraagt, kan een voorjaarsinterieur niet zonder de traditionele Paasboom! Een Paasboom maken is helemaal niet duur en kost maar een paar minuten tijd. De Albert Heijn verkoopt mooie paastakken voor slechts 2 euro per bosje en winkels als de Action, Blokker, Xenos en het Kruidvat hebben een betaalbare collectie paasversieringen. Schik de takken in een mooie vaas en versieren maar. Wikkel eventueel een groen of geel lint om de vaas en klaar is je Paasboom!

Zie hieronder het resultaat van mijn inspanningen. Laat de lente maar komen, ik ben er klaar voor!

Saskia de Laat
Saskia de Laat is blogtrainer & content coach voor ondernemers, experts en bedrijven. Ze geeft workshops & trainingen en coacht experts één-op-één. Als tekstschrijver verzorgt Saskia inhoudelijke blogartikelen, klantcases en whitepapers.

5 comments

  1. Leuk!! Ik heb er ook een stukje over geschreven, komt in de loop van deze week online. Ben gek op de Lente, en inderdaad winkels als de Action en Xenos spelen daar geweldig op in!

  2. Een bezoekje aan de tandarts wil ook nog wel eens helpen om het lentegevoel te krijgen. Maar dan heb je de lente natuurlijk nog niet in huis dus bedankt voor de tips!

  3. ooooh wat ben jij creabea! ik ben echt nooit bezig met hoe mn huis eruit ziet… ik heb gister dan weer wel een lekkere couscoussalade met perzik, sinaasappel, lente-ui, feta en amandelen gemaakt. dat is mijn bijdrage aan het lentegevoel 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi, ik ben Saskia!

Blogtrainer & contentcoach. Ik geef workshops, trainingen & advies op het gebied van zakelijk bloggen en contentmarketing. Ook schrijf ik inhoudelijke teksten zoals blogs, whitepapers en klantcases. Koffie drinken? Neem even contact met me op!
Workshop Agenda

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Locatie: Eindhoven
Datum: 7 augustus
Duur: hele dag
Vrij: nog 2 plekken

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Datum: 18 september
Locatie: Eindhoven
Duur: hele dag
Vrij: VOL!!

Meer informatie >>