Writeaholic.nl

Because you’re worth it…

We kennen allemaal wel iemand die we bewonderen. Om haar geweldige relatie, zijn kennis of gewoon omdat ze in een super mooie auto rijdt (al vragen we ons tegelijkertijd af hoe ze die bolide in godsnaam kan betalen…). En eigenlijk, als we eerlijk zijn, blijft het niet bij bewondering. Het is niet dat we het de ander niet gunnen, integendeel. Maar als we heel, heel, heel eerlijk zijn, zouden we zelf ook graag zo slank, lang, groot geschapen, slim of goed bedeeld zijn.

En dat is helemaal niet erg, zulke jaloezie. Het is zelfs goed voor je! Gezonde jaloezie dus, die stoelt op wat men in de psychologie sociale vergelijking theorie noemt: we vergelijken onszelf voortdurend met anderen. Waarom? Omdat we er ambitieuzer en beter van worden!

‘Oprechte’ bewondering
Afgelopen maandag was het Nationale Complimentendag. Een dag die vooral niet commercieel uitgebuit mag worden. Want: de nationale complimentendag is een dag die bewustwording wil genereren, het gaat om het geven van oprechte persoonlijke aandacht en uitgesproken waardering. Iets wat in mijn ogen nogal paradoxaal is. Want als we complimentjes moeten geven op een vastgestelde dag, dan is daar toch niets ‘oprechts’ aan?

En dus heb ik gewacht tot vandaag, donderdag 4 maart, met het delen van mijn gezonde jaloezie en het geven van mijn welgemeende complimentjes. Over dingen die ik jullie natuurlijk hartstikke gun, maar stiekem zelf ook wel zou willen (kunnen of hebben). Teiltje bij de hand? Komt-ie:

@Arvid – ik bewonder je technische kennis, je inzicht in Social Media, je WordPress geek-ness en de manier waarop jij honderd dingen tegelijk (goed) kunt doen. Oh, en ik wou dat ik zoveel mocht en durfde te reizen als jij!
@Marieke – ik bewonder je schrijfstijl, je creativiteit en enthousiasme. En ik ben gruwelijk jaloers op die top-baan van je. Voor je werk naar NYC, hoe jaloersmakend is dat?!
@Nina – ik bewonder je creativiteit en vrolijkheid. Ondanks alles wat je meemaakt ben je positief en krachtig. Dat doet menigeen je niet na.
@Sander – ik bewonder de manier waarop jij jouw vriendschappen onderhoudt. Ondanks je drukke leven ben je er altijd voor iedereen. Ook voor mij.
@Robert – ik bewonder je stelligheid. De overgave waarmee jij je werk doet en de manier waarop je tegen het leven aankijkt. Carpe diem et noctem.
@Sanne – ik bewonder je bevlogenheid, voor creatie en kunst, reizen en ontdekken. En natuurlijk je vertrouwen in de liefde.
@Linda – ik bewonder het gemak waarmee jij dingen doet. Reizen, een studie Geneeskunde, boksen, je draait er je hand niet voor om. Je bent overal thuis, altijd vrolijk en positief en een super vriendin!
@Colle – ik bewonder je kracht en doorzettingsvermogen. Je laat je niet uit het veld slaan, gaat altijd met opgeheven hoofd door – hinderlaag na hinderlaag.

En zo kan ik nog wel even doorgaan. Goh. Wat voelt dat lekker zeg, zo’n positief relaas.

Saskia de Laat
Saskia de Laat is blogtrainer & content coach voor ondernemers, experts en bedrijven. Ze geeft workshops & trainingen en coacht experts één-op-één. Als tekstschrijver verzorgt Saskia inhoudelijke blogartikelen, klantcases en whitepapers.

9 comments

  1. @Sas – Ik bewonder je vanwege het feit dat jij precies weet wat je wilt en kunt en daar ook volledig achter staat!

  2. Aaaah das lief!

    @sas ik bewonder de manier waarop je dingen oppakt en je ze eigen maakt. Je geen obstakel uit de weg gaat en je je eigen draai aan alles geeft. Ow en uiteraard hoe je je flatje hebt opgeknapt!

  3. Goh, wat leuk die lieve reacties terug. Had echt niet gehoeven hoor *bloos*. Ook wel bijzonder om te zien dat mensen iets in mij bewonderen, wat ik juist bij anderen bewonder…

  4. Wat super lief dat je mij ook noemt!

    Ik weet dat ik niet perse iets terug hoef te zeggen, maar dat doe ik net als mijn voorgangers hier lekker toch: ik bewonder jouw vermogen om het anderen naar de zin te maken. Dat je gezellige avondjes organiseert met vrienden. Het komt op mij over, als ik dat enigszins kan beoordelen, dat jij vaak de drijvende kracht achter knusheid en gezelligheid bent. En net als Sander zeg ik: je weet waat je voor staat en gaat ervoor. Hou dat vast!

  5. Ik ben ehm… mn woorden kwijt haha. Zit hier een beetje enorm te blozen haha. OIk volg de voorgaande lezers ook en niet vanwege ’t volgen maar omdat ik het kwijt wil 😀

    Sas, ik bewonder jou omdat je van alles een feestje weet te maken, altijd leuke dingen weet te plannen en gewoon een superlief vriendinnetje bent. Daarnaast natuurlijk mijn taalkundig wonder ;).

  6. Ik bewonder de vrouw die de L’Oréal-slogan durft te gebruiken en ondertussen in een Andrélon-commercial meespeelt om een product aan te prijzen dat de laagjes accentueert. Verder bewonder ik haar creativiteit, haar enthousiasme, haar spontaniteit, haar zelfstandigheid, haar luisterend oor, haar vriendschap, haar kookkunsten en zo kan ik nog wel even doorgaan.

    En ik bewonder natuurlijk iedereen die oprecht leuke complimenten geeft. Dus niet: Mooi gebit, is het er ook in het wit? Of: Ik zie dat je de tandpasta gevonden hebt, nu de dop nog.

    Vive ut vivas!

  7. Hihi.. Complimentjes, daar word je pas blij van!! (naast Mona toetjes)

    Sas, ik bewonder jouw creativiteit, humor, je durf en doorzettingsvermogen, dat je van jezelf weet waar je goed in bent en daar het beste uit haalt, dat je je best doet om leuke en gezellige dingen te plannen! En je bent ook nog eens lief!

  8. nee he, zeik, half kantje vol complimenten weg 😉 omdat ik een error kreeg omdat ik mijn e-mailadres niet had ingevuld 🙁 GRRRR!

    Nou goed, samenvatting dan:
    Grappig, voor stage een blog geschreven met precies dezelfde opzet, met complimenten voor mijn collega’s. Iedereen blij, gaf idd goed gevoel zo’n positief relaas, dus ging ik nog even verder (totdat het fucking internet me in de steek liet)
    Sas, ik complimenteer je (kort door de bocht dit keer) met je doorzettingsvermogen. Je weet van aanpakken. Bewondering voor je geloof en vertrouwen in jezelf, vooral ook op professioneel gebied. Daardoor weet ik zeker dat je ‘er wel komt’, je bent er al. Had ik daar maar iets meer van 😉

    Zo en nu eerst ctrl A, ctrl C. Grrr

  9. He Sas,

    Dank je wel voor je berichtje! Des te meer hinderlagen, des te meer conditie je opbouwt zal ik maar zeggen.. Je zal het misschien niet verwachten, maar ik bewonder jou ook. Ik bewonder je voor je creativiteit, sociale vaardigheden en romantische instelling in het leven! Allemaal vaardigheden die mij (helaas) ontbreken. En ja daar komt ie.. probeer ook eens een hinderlaag, ga die uitdaging aan en je zal verstelt staan van de uitkomst 🙂

    Liefs, Colle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi, ik ben Saskia!

Blogtrainer & contentcoach. Ik geef workshops, trainingen & advies op het gebied van zakelijk bloggen en contentmarketing. Ook schrijf ik inhoudelijke teksten zoals blogs, whitepapers en klantcases. Koffie drinken? Neem even contact met me op!
Workshop Agenda

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Locatie: Eindhoven
Datum: 7 augustus
Duur: hele dag
Vrij: nog 2 plekken

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Datum: 18 september
Locatie: Eindhoven
Duur: hele dag
Vrij: VOL!!

Meer informatie >>