Writeaholic.nl

Christmaholic

88515246Het is weer November! Hoera! Want als het November is, dan is het alweer bijna December. En als het December is, dan is het alweer bijna zover. Jaja, Kerstmis komt eraan!

Het is een klein productiefoutje, een aangeboren afwijking. Ik weet ‘t. Maar ik kan er niets aan doen. Ik ben gewoon helemaal hotel-de-botel-verzot op Kerstmis. En dan met name op de sfeer. De huiselijke gezelligheid. Warme haardvuren, grote sokken, rijen met lichtjes, kaarsjes, kerstballen, groen en rood en wit en zilver. Metershoge bomen vol versiersels, kadootjes, kerstmarkten, kerststalletjes, gluhwein, sjiek gedekte tafels en ga zo maar door. Als ik er alleen maar aan denk, krijg ik alweer kriebels in mijn buik.

De afgelopen jaren heeft de kerst-addict in mij zich redelijk koest gehouden. Geen kerstboom. Geen raamdecoratie. Niks. Maar die tijd is voorbij. Want nu ik eindelijk een eigen appartementje heb (lees: plek voor een kerstboom, kerstkransen, lichtslingers, guirlandes, een kerststalletje, kerststukjes etc.) hoef ik me niet langer in te houden. Ik google me gek op kerstdecoratie en wacht met smart op de kerstedities van alle decoratiemagazines. Ik weet al precies welke kleuren en welke stijl ik wil. En als ik een deco-winkel zie met minimaal 1 verloren kerstbal in de etalage, dan moet ik gewoon naar binnen.

82181286Ik heb me nog kunnen inhouden. Zelfs voor een kerstfreak als mezelf is Oktober net ietsje te vroeg voor kerstinkopen. Nouja *kuch*, op die paar kerstballen en -kaarsen na dan (die waren zo goedkoop, ik kon ze gewoon niet laten liggen). Maarrrrrrr *spanningsopbouwend muziekje* het is alweer November! En half November beginnen de kerstmarkten en de kerstbeurzen en komen de kersttijdschriften uit. Half November worden de straten volgehangen met lichtjes en begint Sky Radio al voorzichtig met een kerstliedje hier en daar. Half November duurt nog twee weken. Twee hele lange, zware weken. En dan? Dan ga ik los. En hoe!

PS. Is het erg not done om met Sinterklaas al een boompje op te hebben staan?

Saskia de Laat
Saskia de Laat is blogtrainer & content coach voor ondernemers, experts en bedrijven. Ze geeft workshops & trainingen en coacht experts één-op-één. Als tekstschrijver verzorgt Saskia inhoudelijke blogartikelen, klantcases en whitepapers.

11 comments

 1. Ja heerlijk is de maand december! Ik heb al een leuk winkeltje gespot op weg naar het werk. Ik durfde alleen nog niet naar binnen, bang dat ik ook zou bezwijken. Maar zullen we samen gaan?

 2. Nee hoor, gewoon neerzetten die boom! Als je dit jaar toch goed uitpakt, why not?! 😉

  Je was er trouwens vlot bij op m’n nieuwe blogverhaaltje. Yup, dat was inderdaad een goede ‘oeps’. Helaas was het kettinkje met touw erin dus ik kon er ook niet meer van maken. En ze bedoelde het zo lief…

  Ciao,

  Tijne

 3. Hoe ontzettend mooi de traditie ook is, in Nederland staat Sinterklaas in de weg om die lange aanloop naar Kerstmis te maken.

  Was van de week in Kopenhagen waar het nieuwe, jaarlijkse kerstbier al uit is in alle cafés/winkels en in de VS en UK is het ‘holiday season’ al bijna begonnen… Als ik dan trouwens een kersthoogtepunt mag toevoegen: ik ken nog een film die over dat thema gaat, actually : )

 4. Je moet doen wat je niet laten kunt. Zelf doe ik het niet. Er komt hier voor Sinterklaas geen kerst-ding het huis in.

  Wel heb ik dit jaar meer zin in kerst dan andere jaren, dus ben ook stiekem al aan het verheugen op de gezellige lampjes etc. in huis.

  Heb je trouwens gezien dat ze bij V&D en de tuincentra al kerstspulletjes hebben?

 5. Ben benieuwd naar de kerstfurie die ik moet ondergaan;)

  Nee geintje, ik vind kerst ook heel erg leuk en gezellig, zeker als ik die kerst met jou mag doorbrengen schatje!

 6. Ik ben er ook één! Vind de kerstmuziek ook altijd zo geweldig! Maar volgens mij is het niet zo gek meer hoor om met Sinterklaas een kerstboompje te hebben staan. Ik zag vorige week ergens al een kerstboom staan, en het is nog niet eens Sinterklaas! En het was ook nog eens een beste boom 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi, ik ben Saskia!

Blogtrainer & contentcoach. Ik geef workshops, trainingen & advies op het gebied van zakelijk bloggen en contentmarketing. Ook schrijf ik inhoudelijke teksten zoals blogs, whitepapers en klantcases. Koffie drinken? Neem even contact met me op!
Workshop Agenda

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Locatie: Eindhoven
Datum: 7 augustus
Duur: hele dag
Vrij: nog 2 plekken

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Datum: 18 september
Locatie: Eindhoven
Duur: hele dag
Vrij: VOL!!

Meer informatie >>

Mijn laatste blogs