Writeaholic.nl

Vermist! (FML)

Je kent het wel. Je haast je om 6 uur op zaterdagmiddag (nadat je de hele dag hebt liggen kateren dankzij een veel te gezellige vrijdagavond) naar de Appie Heijn om nog even boodschappen te doen voor je diner die avond. Omdat je nog niet precies weet wat je wil gaan maken, dwarrel je van de groenten, via het vlees, langs het zuivelschap terug naar de groenten…

Erg
Om je vervolgens, na eerst enorm geschrokken te zijn van de rekening (die valt toch altijd hoger uit dan je gedacht had) en je boodschappen netjes over twee ongeveer even zware plastic AH-tassen te hebben verdeeld, tevree over je keuze en je al verheugend op de rest van de avond naar buiten te lopen, te beseffen dat de plek waar je uit automatisme naar terugliep er heel heel heel erg leeg uitziet… (wat een tangconstructie dit, overigens)

Weg. Fiets.
Fuck! Fuckerdefuckerdefuck!

fietsweg

Erger
Omdat je (uiteraard!) je telefoon ook thuis hebt laten liggen, loop je met de moed in je schoenen terug de supermarkt in om de vrouw achter de servicebalie te vragen of je even mag bellen. “Eh, waarom?”  Nou, omdat je fiets zojuist gejat is en je zo stom bent geweest je telefoon thuis in de lader te laten liggen. Met de supermarkttelefoon in je hand kom je er echter al gauw achter dat je helemaal geen telefoonnummers uit je hoofd kent. Behalve dan dat van je ouders, maar die zijn (wederom, uiteraard!) niet thuis.

Ergst
In een moment van snuggerheid vraag je of er ’toevallig’ videobeelden zijn gemaakt van de fietsenstalling. Nou, die zijn er. Na even zoeken zie je het lijf van een of andere grijpgrage junk (want zijn kop stond er natuurlijk net niet op) weglopen met je fiets. Terwijl er allemaal mensen kijken. Maar niemand ziet het. Niemand zegt iets. En weg is je fiets!

Ietsje minder erg
Gelukkig is er dan nog de dagmanager die aanbiedt om je even naar huis te brengen in haar gare witte Panda. Zij verdient een medaille. Minstens!

Wist je trouwens dat het bij wet verboden is om je eigen (gestolen) fiets terug te kopen van de dief? Belachelijk!

Saskia de Laat
Saskia de Laat is blogtrainer & content coach voor ondernemers, experts en bedrijven. Ze geeft workshops & trainingen en coacht experts één-op-één. Als tekstschrijver verzorgt Saskia inhoudelijke blogartikelen, klantcases en whitepapers.

9 comments

  1. Dat is echt zwaar klote… zullen we allemaal een beetje geld overmaken zodat je snel weer een nieuwe fiets kunt kopen?

    Weet je dat je zelfs je EIGEN fiets niet mag ’terug stelen’? Zodra de persoon die je fiets gestolen heeft er een andere bel/zadel whatever heeft op gezet, is het wettelijk gezien zijn/haar fiets en heb je geen poot om op te staan….

    Tijd voor een weekendje Amsterdam dus om daar maar eens een fiets vandaan te halen….

  2. Balen man!! Hopelijk wordt hij nog gevonden… Doet je werk overigens niet aan de fietsenregeling:P Kan je nog een belastingvrije fiets op de kop tikken;) Succes!!

  3. Ik heb ook ooit eens een fiets gekocht, nadat de mijne spoorloos was verdwenen. Kostte me een hamburger en 5 euro voor een hongerige junk. Én een bestraffend woordje van een boze politieagent die vertelde dat heling inderdaad erger is dan stelen.

    Krom!

  4. ik heb enkele maanden geleden een fiets gekocht op de markt. Ik ben net terug van 25jaar weggeweest te zijn uit Nederland en was niet zo geinformeerd over fietsendiefstal hier. Uit nieuwsgierigheid heb ik vandaag op de RDW website gechekt en de fiets bleek gestolen te zijn. Damn…stom stom stom…wat moet ik nou doen? Ik heb er best veel geld voor betaald en ik heb echt geen geld om een andere te kopen. Advies graag.

  5. @ Squirrel Sja het is strafbaar. Doorfietsen is dus op eigen risico. Volgens mij betaal je een boete van 4500 euro als men erachter komt. Soms zie je wel eens fietsen waar het kenmerk uitgevijld is.. of hopen dat je geen controle tegenkomt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi, ik ben Saskia!

Blogtrainer & contentcoach. Ik geef workshops, trainingen & advies op het gebied van zakelijk bloggen en contentmarketing. Ook schrijf ik inhoudelijke teksten zoals blogs, whitepapers en klantcases. Koffie drinken? Neem even contact met me op!
Workshop Agenda

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Locatie: Eindhoven
Datum: 7 augustus
Duur: hele dag
Vrij: nog 2 plekken

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Datum: 18 september
Locatie: Eindhoven
Duur: hele dag
Vrij: VOL!!

Meer informatie >>