Writeaholic.nl

Confessions of a writeaholic

Als je gezondheid het voor de duizendste keer laat afweten. Als je 10 uur per dag slaapt en nog steeds moe bent. Als je werk niet je ambitie is, als je geld op is, als je niet weet wat je wel wil, en ook niet wat je niet wil. Als je hoofd vol ideeën zit die stuk voor stuk niet levensvatbaar lijken. Als je huisje zo goed als af is en je maar niet tot rust komt om er echt van te kunnen genieten. En al helemaal als dat allemaal tegelijk gebeurt. Dan weet je even echt niet wat je met jezelf aanmoet.

De trein dendert alsmaar voort. Het leven kent geen pauzes. Je voelt een drukkende behoefte aan een tussenstop, aan rust, maar die lijkt onvindbaar. Je wordt zo overmand door emoties en frustraties dat je de grip op jezelf dreigt kwijt te raken. En het frustrerende is dat hoe harder je probeert je frustratie onder ogen te zien en de waarheid recht in de ogen te kijken, des te harder de klap aankomt. De één vlucht in oppervlakkigheid, nachtelijke uitspattingen en seks. De ander vlucht in hard werken, deadlines en prestatiedruk. Weer een ander ontsnapt aan de werkelijkheid door drank of drugs. Maar ik, ik vlucht in zelfmedelijden.

En het wordt hoog tijd dat ik daar eens mee ophoud.

Saskia de Laat
Saskia de Laat is blogtrainer & content coach voor ondernemers, experts en bedrijven. Ze geeft workshops & trainingen en coacht experts één-op-één. Als tekstschrijver verzorgt Saskia inhoudelijke blogartikelen, klantcases en whitepapers.

5 comments

  1. Wat zal ik zeggen… ik ben alleen maar angstig… en ik ben al bijna 35… moet ik nou wel of niet… twijfel twijfel twijfel… Bleh!! Knuffels!

  2. Als je Als?? Je ben in de bloei van het leven.

    Gezonde Angst is goed want dan zullen je prestatie’s alleen maar beter uitpakken.(tenminste bij mij wel).
    Ik heb het ook meegemaakt, communiceer met je Familie en vrienden.
    Sluit jezelf niet op.

    En ga is een keer naar het Genneperpark met of zonder Sander, het is daar zo mooi en dichtbij in je nieuwe omgeving ,ik kom daar naar een uurtje wandelen tot rust.Ik neem dan altijd mijn Fototoestel mee.
    Je kunt daar inspiratie opdoen.

    Ik woon hier nu 3 jaar en ben ook door een hel heen gegaan, maar dat hoort bij het leven.
    Als je hulp nodig hebt kun je altijd aanbellen.

    met vriendelijke groet, Nout 167 boven je.

  3. @ Nout: Sinds wanneer staat ‘een dip’ synoniem aan ‘een hel’? Geef iemand eerder advies afgestemd op het geschreven verhaal i.p.v. dat je jouw eigen advies voor jezelf opsomt voor een ander. Beetje jammer..

    @ Sas: Just keep ya head up girl! Zorg eerst maar dat je relatie met jezelf in orde is en daarna kan je de relaties met anderen op het goede spoor zetten. Patient is all what it takes..

  4. Oh dat is enorm balen ja, zo’n bui. Die heb ik ook wel eens. Sterkte met eruit komen. Hoop dat je toch ergens even een pauzemomentje voor jezelf kunt vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi, ik ben Saskia!

Blogtrainer & contentcoach. Ik geef workshops, trainingen & advies op het gebied van zakelijk bloggen en contentmarketing. Ook schrijf ik inhoudelijke teksten zoals blogs, whitepapers en klantcases. Koffie drinken? Neem even contact met me op!
Workshop Agenda

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Locatie: Eindhoven
Datum: 7 augustus
Duur: hele dag
Vrij: nog 2 plekken

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Datum: 18 september
Locatie: Eindhoven
Duur: hele dag
Vrij: VOL!!

Meer informatie >>