Writeaholic.nl

S.O.S. schoenalarm

Ik haat schoenen. En schoenen hebben zowaar een nog grotere hekel aan mij. Je zou het niet verwachten, maar het is echt zo. Let me explain..

10965788Ik heb van die voeten-op-de-erwt-voeten. Ik begrijp dan ook niets van die ‘check-mijn-nieuwe-Prada’s,-killing-voor-mijn-voeten-maar-ze-staan-me-echt-géwéldig-gewoon’ vrouwen. Helemaal niks. Want wie gaat er nou voor de lol op duivelse hakken van 10 centimeter lopen, waardoor haar voeten onder de natte blaren en rode vlekken komen te zitten, terwijl ze haar voeten ook in comfy en minstens net zo stijlvolle ballerinaatjes kan hullen? Mij niet gezien!

Niks is mijn voeten te gek. Wratten, eksterogen, schuurwondjes, grote natte bloedblaren, al heb ik de schoenen nog maar 5 minuten aan, mijn huid verandert spontaan in de natte droom van een dermatoloog. Ik plak me gek met (blaren)pleisters, drukverlagende ringetjes en antislip zooltjes en verbruik liters antiblaarcreme. Niks helpt. Niks, noppes, nada. Leren schoenen, slippers, zelfs van een stel dure gympen met sokken krijg ik rode vlekken. En dus is schoenen kopen voor mij ronduit rampzalig.

In de winter gaat het nog wel. Wijde laarzen, een maatje te groot, zooltje erin en zolang ik niet meer dan 4 km achter elkaar loop, komt het goed. Maar dan die zomer. Die heerlijke, goddelijk warme, zwoele zomer. Het liefst trek ik een stel laarzen onder m’n zijden jurkje aan, maar dat is nou niet bepaald ‘modisch verantwoord’ en bovendien veel te heet. En dus heb ik advies nodig. Welk merk wordt door elke voet verdragen? Welk type schoenen is zowel comfortabel, leuk, mooi als netjes genoeg voor naar het werk. En kom nou niet aan met Crocks of Birkenstocks. Want wanhopig of niet, er zijn grenzen..

Saskia de Laat
Saskia de Laat is blogtrainer & content coach voor ondernemers, experts en bedrijven. Ze geeft workshops & trainingen en coacht experts één-op-één. Als tekstschrijver verzorgt Saskia inhoudelijke blogartikelen, klantcases en whitepapers.

6 comments

  1. Ze lopen vast heerlijk, maar ik trek geen gympen aan naar mijn werk.. 😉 Ben eigenlijk op zoek naar iets nets, wat ook onder een rokje kan zegmaar :-P..

  2. Oh I know what you mean!!! Ik haaaat schoenen… loop denk ik al de laatste 20 jaar op gympen… zo nu en dan een heeeeel klein hakje maar das alleen met kerst bij de schoonfamilie…

    Ik heb prachtige laarzen maar ze zitten me net iets te strak waardoor ik ze maar een half uur aan kan… Baaaalen… Ik heb vooral last van de botten in mijn voeten… (georven van mijn oma… snertmens =)) In de zomer heb ik bijna altijd slippers aan (en ja sinds vorig jaar birkenstocks waar ik heel erg aan moest wennen)

    Wat nette schoenen betreft… ik zou het je niet kunnen vertellen… ik heb eigenlijk altijd mijn nikes aan… Succes met je zoektocht…

    Trouwens ik heb jaren geleden schoenen van Fred de la Bretoniere gekocht en die zitten eigenlijk nog steeds wel lekker… Ze zijn wel duur maar hij heeft ook heeeeeele leuke ballerina’s zie ik net… http://www.bretoniere.nl/

  3. Ik ben het helemaal met je eens. Draag altijd mijn trouwe All Stars met zooltjes erin, heerlijk! Maar als je geen gympen naar je werk aandoet moet je vrees ik toch aan de Ecco’s.

  4. Wat lastig zeg! Pfff… Ik heb ook heel snel blaren, dus van die schoenen met zo’n harde achterkant bij m’n hak draag ik niet.
    Ik zweer bij slippers en gympies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi, ik ben Saskia!

Blogtrainer & contentcoach. Ik geef workshops, trainingen & advies op het gebied van zakelijk bloggen en contentmarketing. Ook schrijf ik inhoudelijke teksten zoals blogs, whitepapers en klantcases. Koffie drinken? Neem even contact met me op!
Workshop Agenda

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Locatie: Eindhoven
Datum: 7 augustus
Duur: hele dag
Vrij: nog 2 plekken

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Datum: 18 september
Locatie: Eindhoven
Duur: hele dag
Vrij: VOL!!

Meer informatie >>