Writeaholic.nl

Oh oh obama!

En toen was ie er dan, de eerste zwarte president van Amerika. Over de hele wereld hebben mensen een jaar lang toegeleefd naar het moment waarop de grote beslissing dan eindelijk zou vallen. En nu is het dan zover, men heeft gekozen, en wel in het voordeel van Barack Obama. Dat hij zou winnen was te verwachten, en naar mijn mening is zijn overwinning ook zeker terecht. Ik hoop, net als iedereen, dat deze charismatische, intelligente man voor stabiliteit en welvaart kan zorgen. In Amerika, maar ook daar buiten.

Ik weet dat de VS een grote macht zijn in de wereld. Menig Jan-Peter Balkenende kijkt met gezonde jaloezie op naar de functie ‘president van Amerika’. Maar toch verbaas ik me er nogsteeds over hoe deze titanenstrijd de hele wereld maandenlang in spanning heeft gehouden. Ik ben geen econoom, dus veel weet ik er niet van. Maar met de lage koers van de dollar, de enorme schulden door jarenlange oorlogsvoering en de kredietkrisis daar nog even bovenop, is de president van de VS toch al lang niet meer de machtigste of belangrijkste man van de wereld? Of zie ik dat weer helemaal verkeerd?

Saskia de Laat
Saskia de Laat is blogtrainer & content coach voor ondernemers, experts en bedrijven. Ze geeft workshops & trainingen en coacht experts één-op-één. Als tekstschrijver verzorgt Saskia inhoudelijke blogartikelen, klantcases en whitepapers.

4 comments

  1. Ik vind het schitterend dat Obama heeft gewonnen. Ik vond McCain met zijn running girl niet echt een goede partij maar helaas zijn Amerikanen nog wel eens naief en zeker in de laatste week toen ze zich gingen bedenken dat Obama ‘zwart’ was.

    Toch denk ik dat Obama nog steeds de machtigste en belangrijkste man zal zijn op de wereld. Nergens ter wereld hebben de verkiezingen een dergelijke impact op de politiek van de andere landen dan die van de VS. Daarbij komt ook nog eens dat de dollar nog steeds de currency is voor de wereldhandel. Zolang de euro dat niet is, zal de president van de Joe Es of Eeeh de belangrijkste man blijven.

  2. Conventional wisdom foresees a decline in US influence around the world thanks for the numerous debacles of the Bush years (two wars in faraway lands, reckless deregulation at home, massive federal borrowing and spending…) as well as the arrival of China and India as global economic players. I think that it’s a good thing to have a multipolar world – too much power in the hands of any one nation or office is inherently corrupting – but relative peace, at least as far as the West is concerned, between competing geopolitical interests may be the price that we have to pay, as other nations begin to flex their muscles with little regard for what Washington thinks. I hope that Obama’s presidency will bring the West together and inspire people around the world to unite in the face of our most serious challenge: climate change.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi, ik ben Saskia!

Blogtrainer & contentcoach. Ik geef workshops, trainingen & advies op het gebied van zakelijk bloggen en contentmarketing. Ook schrijf ik inhoudelijke teksten zoals blogs, whitepapers en klantcases. Koffie drinken? Neem even contact met me op!
Workshop Agenda

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Locatie: Eindhoven
Datum: 7 augustus
Duur: hele dag
Vrij: nog 2 plekken

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Datum: 18 september
Locatie: Eindhoven
Duur: hele dag
Vrij: VOL!!

Meer informatie >>