Writeaholic.nl

Sassie probeert Chrome…

Ik doe mijn best om alles bij te houden, maar zoals het een vrouw met een roze weblog betaamt, loop ik  meestal een minibeetje achter op de technologische ontwikkelingen. En veel verstand heb ik er ook al niet van. Over het algemeen durf ik ook niet te loggen over nieuwe sites, applicaties, gadgets of ontwikkelingen. Maar vandaag trek ik de stoute schoenen aan.

Sinds kort is er namelijk weer een nieuwe browser om rekening mee te houden bij het ontwerpen van een nieuw design voor je weblog. Ja ik weet het, ik ben een beetje laat, maar vorige week heb ook ik Googles fancy browser Chrome uitgeprobeerd. En dat is wel een postje waard.

Mijn bevindingen? Chrome is hip. Hij’s leuk, heel snel, lekker licht, hangt zich niet op bij het minste of geringste en houdt op de voorpagina handig bij welke sites je het meest bezoekt. Tot zover de voordelen. Ik ergerde me meteen al aan het ontbreken van plugins, zoals bijvoorbeeld een active-x besturingselement. Komt uiteraard allemaal nog, sterker nog: iedereen mag ermee aan de slag van Google. Maar toch zorgt het ontbreken van dergelijke onmisbare accesoires er bij mij voor dat ik de browser voorlopig niet gebruik.

Dan het volgende. Chrome leest code zoals een browser dat betaamt. Braaf volgens de regeltjes. Heel leuk, maar het is natuurlijk uitermate jammer dat sommige websites zo slecht zijn opgebouwd dat Chrome geen flauw idee heeft wat hij met die code aanmoet. Gevolg: een onoverzichtelijke warboel en kriskras rondvliegende sidebars. Niet handig dus.

En tot slot biedt Chrome de gebruiker (net als de nieuwste versie van Firefox overigens) de optie om alle in de browser opgeslagen wachtwoorden aan de gebruiker te tonen. Niet in de alombekende bolletjes of sterretjes, niet gecodeerd zoals Internet Explorer dat netjes doet, maar letterlijk, letter voor letter, cijfer voor cijfer.

Handig voor wantrouwige echtgenoten. Of voor als je je mail checkt op de computer van vriendlief terwijl hij op het toilet zit en jij heel toevallig het wachtwoord van zijn mail graag zou willen weten. Ideaal ook, voor als je de prive berichten op zijn hyves op je gemak thuis wil nalezen. Maar echt veilig lijkt het me niet…

Saskia de Laat
Saskia de Laat is blogtrainer & content coach voor ondernemers, experts en bedrijven. Ze geeft workshops & trainingen en coacht experts één-op-één. Als tekstschrijver verzorgt Saskia inhoudelijke blogartikelen, klantcases en whitepapers.

5 comments

  1. Chrome is een veradming ten opzichte van veel andere browsers. Zelf heb ik IE altijd een hel gevonden en zwoor ik bij FF. Nu ik Chrome heb, moet ik zeggen dat FF ook achterblijft in de ontwikkeling.

    Jammer dat er nog steeds genoeg websites zijn die niet werken in Chrome maar dat wordt wel beter, het is niet voor niets Beta he 😉

    Voor mijn werk gebruik ik zo’n beetje alle browsers en ik moet zeggen, het gebruiksgemak van FF en Safari is terug te vinden in Chrome maar Chrome biedt net dat beetje extra snelheid dat je toch wel mist in Safari en de extra functionaliteiten die je kunt installeren in FF.

    Chrome is het nog niet, maar wordt het wel degelijk!

  2. ‘Bats Hanging Out in Anderson County Building.” Why yes Anderson Independent-Mail, that does sound like a legit headline. Print it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi, ik ben Saskia!

Blogtrainer & contentcoach. Ik geef workshops, trainingen & advies op het gebied van zakelijk bloggen en contentmarketing. Ook schrijf ik inhoudelijke teksten zoals blogs, whitepapers en klantcases. Koffie drinken? Neem even contact met me op!
Workshop Agenda

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Locatie: Eindhoven
Datum: 7 augustus
Duur: hele dag
Vrij: nog 2 plekken

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Datum: 18 september
Locatie: Eindhoven
Duur: hele dag
Vrij: VOL!!

Meer informatie >>