Writeaholic.nl

Lui, slap en gulzig gaat sporten!

Afvallen. Weg met die rolletjes en overtollige kilo’s! Ons lichaamsgewicht houdt veel vrouwen bijna dagelijks bezig. Want, let’s face it, we worden te zwaar. Een ouderwets weekje niet snoepen is al lang niet meer genoeg om ons eens zo strakke buikje terug te krijgen. En hoe zwaarder we worden, hoe meer de wereld om ons heen een dun lichaam gaat verheerlijken. En dus slaan we massaal aan het dieten, logisch.

Maar een beetje zinloos. Want helaas is het succespercentage bij afvallen even slecht als bij het afkicken van een heroïneverslaving. En we kennen allemaal de ‘psychologische schade’ die al dat vergeefse diëten en jojo-en aanricht. Ben je net weer een paar kilo kwijt door intensief dieten (ziet niemand natuurlijk), dan zit het er een maand later weer aan, plus een gratis beetje extra. En dan vindt de slanke medemens je ook nog eens lui, slap en gulzig. Om gek van te worden!

Dietisten en media vertellen ons al eeuwen dat minder en gezonder eten het aller-aller-allerbelangrijkste is als je wil afvallen. Maar na jaren calorietjes tellen blijkt dat onze focus helemaal niet op de etiketjes zou moeten liggen. Want wat blijkt? ‘Tis heulemaal nie waar! Dat te weinig eten erg slecht is wisten we al. Je verbrandt uiteindelijk je eigen spieren wat resulteert in nog meer vet (het jojo-effect). En nu blijkt ook nog eens dat, hoe gezond je ook eet, een vrouw minstens 1 uur per dag (matig) lichamelijk actief zou moeten zijn om succesvol 10 procent van haar gewicht te kunnen verliezen in een half jaar tijd. En alleen als we voldoende blijven bewegen, blijven die kilo’s er ook echt af. Auw, met de oerhollandse ’30 minuten per dag’ kom je er dus zeker weten niet.

Het is maar weer eens bewezen, zweten is goed voor je. Zeker 275(!) minuten beweging per week is hard nodig om succesvol af te kunnen vallen. En krachttraining is al minstens even belangrijk om gewicht te verliezen. Ik kan er dus echt niet meer omheen. Hoewel ik 2x per week al rampzalig lastig vond, zal ik na mijn vakantie met iets meer regelmaat op de crosstrainer te vinden zijn. Maar of ik meer dan 200 minuten per week haal, je ne sais pas. Enneh, sport in de slaapkamer schijnt ook heel goed te zijn voor de verbranding!

Bronnen:
Nu.nl
BBC
Total Coach

Saskia de Laat
Saskia de Laat is blogtrainer & content coach voor ondernemers, experts en bedrijven. Ze geeft workshops & trainingen en coacht experts één-op-één. Als tekstschrijver verzorgt Saskia inhoudelijke blogartikelen, klantcases en whitepapers.

10 comments

  1. Ja dat sporten in de slaapkamer houden we er zowiezo wel in…

    Daarnaast vanmiddag een uur wezen zwemmen, hoewel dat de laatste tijd een uitzonderingsuitstapje is.

    Ik ben al weken niet meer in de sportschool geweest, maar ben inmiddels met Sonja Bakker na één week wel 1,2 kilo kwijt.

  2. Hellow,

    Mag ik hierbij even een opmerking plaatsen 😉 Want 30 min. beweging staat namelijk voor het behoud van een gezond gewicht. Niet om af te vallen, daarvoor is meer nodig zoals u later in de tekst aangeeft. Hihi.

    Met gezond eten, voldoende beweging (dat kan je natuurlijk ook zelf inschatten) en discipline is voldoende om je doel te bereiken!

    Tip: En als toetje neem je voortaan een lekkere sexpartij!

    Kisssssses, Miss Colle

  3. @ Colle: de website 30minutenbewegen.nl heeft het over een richtlijn waardoor je gezond en fit wordt! Lekker misleidend dus 😉

  4. Daarom moet je soms niet teveel ‘kennis’ opzoeken. Vaak heb je zelf al de nodige wijsheid die je verder kan brengen.

    Dus vertrouw en geloof in jezelf!

    Kisss, Miss Colle

  5. Pfff…sproten, praat me er niet over. Ik ga zometeen weer op de crosstrainer maar dat doe ik echt niet voor mijn lolletje. Ik heb er een gruwelijke hekel aan maar het moet. 4 kilo ben ik aangenkomen op vakantie en dat moet er toch echt weer af!!! Wish me luck.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi, ik ben Saskia!

Blogtrainer & contentcoach. Ik geef workshops, trainingen & advies op het gebied van zakelijk bloggen en contentmarketing. Ook schrijf ik inhoudelijke teksten zoals blogs, whitepapers en klantcases. Koffie drinken? Neem even contact met me op!
Workshop Agenda

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Locatie: Eindhoven
Datum: 7 augustus
Duur: hele dag
Vrij: nog 2 plekken

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Datum: 18 september
Locatie: Eindhoven
Duur: hele dag
Vrij: VOL!!

Meer informatie >>