Writeaholic.nl

Writeaholic a.k.a. Shopaholic

Shoppen. Wij vrouwen zijn er (bijna) allemaal heimelijk verslaafd aan. De een koopt stiekem elke maand een paar schoenen, de ander is helemaal gek op handtassen en weer een ander komt elke week wel thuis met een paar superschattige oorbelletjes. En meer dan eens verstoppen we, met het schaamrood op de wangen, onze aankopen voor man- of moederlief*.

Maar ja, we zijn dan ook geboren met een bijzonder talent voor zinloos geshop. Soms kopen we omdat het leuk is. Soms kopen we gewoon om te kopen. Soms omdat we ons rot voelen en een nieuw paar schoenen ons gevoel van eigenwaarde een push geeft. En maar heel heel soms, kopen we iets voor onszelf omdat we het echt, echt nodig hebben.

Zoals een broek. Broeken kopen is vreselijk. Ze zijn altijd te kort, te lang, te strak, te laag. Je benen lijken dik, je kont enorm en je witte flessen steken bij zo’n kort geval vreselijk lelijk af. Een witte broek passen is al helemaal slecht voor je self esteem. Alles wat blubbert, sinaasappelt of net iets minder strak is, wordt nog eens met 50% verergerd. Rampzalig!

Maar vandaag niet! Vandaag heb ik een witte broek gekocht. Zo’n strakke, van stretchjeans. Zo’n heerlijke broek die automatisch de helft van mijn garderobe weer helemaal draagbaar maakt! En dus zit ik hier op mijn bureaustoel heerlijk na te genieten van deze bevredigende ervaring. Noem me een ontzettende vrouw, I don’t care. Mijn weblog is niet voor niets zuurstokroze…

*Ik ben trouwens ongelofelijk allergisch voor mannen en moeders die bij elk nieuw truitje jengelen en zeuren: ‘Heb je nou alweer gewinkeld, maar dat heb je toch helemaal niet nodig, wat kostte dat wel niet!?’ Hatsjoe!

Saskia de Laat
Saskia de Laat is blogtrainer & content coach voor ondernemers, experts en bedrijven. Ze geeft workshops & trainingen en coacht experts één-op-één. Als tekstschrijver verzorgt Saskia inhoudelijke blogartikelen, klantcases en whitepapers.

6 comments

  1. Zooo herkenbaar! Ik heb ook een nieuwe broek gescoord die ik niet nodig had… Maar ja, wel een hele mooie.
    Die witte klinkt geweldig, waar issie van????
    Oh ja, die allergie deel ik met je.

  2. Ja heerlijk schoenen kopen:D Vooral als ze afgeprijsd zijn, dan mag ik van mezelf zelfs twee paar schoenen shoppen… Jeuh! Net als gister!

  3. Wat dat betreft ben ik toch anders dan de gemiddelde vrouw. Ik wil stripboeken kopen!! Kleren koop ik als ik toevallig in de stad ben en dan wat leuks zie. Maar het is niet zo dat ik denk… ik ga deze zaterdag de stad in om te shoppen (alleen voor stripboeken dus).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi, ik ben Saskia!

Blogtrainer & contentcoach. Ik geef workshops, trainingen & advies op het gebied van zakelijk bloggen en contentmarketing. Ook schrijf ik inhoudelijke teksten zoals blogs, whitepapers en klantcases. Koffie drinken? Neem even contact met me op!
Workshop Agenda

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Locatie: Eindhoven
Datum: 7 augustus
Duur: hele dag
Vrij: nog 2 plekken

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Datum: 18 september
Locatie: Eindhoven
Duur: hele dag
Vrij: VOL!!

Meer informatie >>