Writeaholic.nl

Optimaal genieten…

Optimaal genieten is dat mogelijk? Optimaal genieten
van je vriend, van je relatie, van elkaar? Ik heb een enorm
hardnekkige gewoonte door te denken dat optimaal
genieten, zo veel mogelijk genieten is, hoe meer je bij
elkaar bent, hoe meer kans op een fijne avond, een fijne
middag, heerlijk knuffelen of overweldigende sex.
Toch is er altijd dat stemmetje in mijn hoofd dat me
vertelt dat je elkaar meer te vertellen hebt als je elkaar
minder ziet, dat je veel liever voor elkaar bent als je
elkaar gemist hebt. Dat stemmetje dat helaas dezelfde
mening als mijn vriend heeft en me elke keer weer probeert
te overtuigen van het feit dat “hem met rust laten” echt goed
voor mn relatie is, heeft nog nooit gewonnen.
En weet je waarom niet? Omdat, hoe romantisch, niets
tegen hem op kan wegen. Vrienden, vriendinnen, familie..
Niets is fijner om te doen en om bij te zijn dan bij hem..
En die kans om bij hem te zijn, me prettig en mooi te voelen,
Die laat ik toch niet schieten??
Ik zou blij moeten zijn met die conclusie. Maar dat ben ik
niet. Want stiekem weet ik, dat dat stemmetje eigenlijk gewoon
gelijk heeft.

Saskia de Laat
Saskia de Laat is blogtrainer & content coach voor ondernemers, experts en bedrijven. Ze geeft workshops & trainingen en coacht experts één-op-één. Als tekstschrijver verzorgt Saskia inhoudelijke blogartikelen, klantcases en whitepapers.

6 comments

  1. Het relatie deel: Ik herken mezelf hier zo in! Je weet dat het beter is om af en toe even afstand te nemen, maar het is zo stom om datgene wat je het liefste doet en waar je je het beste bij voelt, bewust opzij te zetten voor iets minder leuks. Ik herinner me plotseling trouwens dat ik vroeger ook altijd heel slecht was in het verdelen van een rolletje snoepjes dat je voor een hele dag kreeg….:)
    Het filosofische antwoord: Ik was aant nadenken over wanneer ik nu het meest geniet en ik geniet eigenlijk het meest van heel onverwachtse dingen, zoals de zon die plotseling gaat schijnen ofzo. Terwijl ik van dingen als het behalen van een tentamen, waar ik dus eigenlijk veel blijer mee moet zijn, echt veel minder geniet. Ik denk dus dat optimaal genieten bij mij wel mogelijk is, als ik maar de kansen grijp om van een onverwacht ding even heel erg te genieten.
    PS: Hoe is mijn eerste reactie? Moet hij de volgende keer korter, langer, pittiger, zeurderiger? Zeg het maar!

  2. Het maakt niet uit hoe (lang) je reactie is, dat je reageert is al fijn :-)! En ik ben het idd met je eens, als je geen verwachtingen hebt kun je veel meer genieten. Als je alles over je heen laat komen en de kans aangrijpt om van dingen te genieten die op je weg liggen is het idd wel mogelijk. Maar die kansen, zijn die er wel genoeg als je er zelf niet voor zorgt? Moet je niet een beetje het lot de goeie kant in sturen??

  3. Ja, je kunt wel je kansen vergroten om ergens van te genieten denk ik. Als je binnen zit en de hele dag niks doet zijn je kansen om dingen tegen te komen waar je lekker van kunt genieten, veel kleiner dan wanneer je allerlei dingen doet en een actief leven leidt. Waarmee ik overigens ook weer niet bedoel dat je de hele dag bezig moet zijn en slaaf van je agenda bent…van rust kun je tenslotte soms ook genieten.

  4. Als je teveel bezig bent met kansen zoeken dan zul je ze waarschijnlijk niet vinden, toch?? Maar waar leg je dan de grens? Waarom zou je dingen niet doen die je wel graag wil, enkel om te zorgen dat die dingen de keer erna veel leuker zijn..?? En hoe zou je daar mee om moeten gaan??

  5. Sassie, ik kom er steeds meer achter dat je heel veel op me lijkt qua denken en gevoel. Is wel fijn…als je weet dat je nie de enige bent die zich zo voelt. Als ik dit stukje lees, lijkt het net alsof ik mijn eigen stukje aant lezen ben! Ook tegen Staf kan niemand opwegen…. En dat vind ik niet altijd leuk, dat ik altijd het liefst bij hem wil zijn. Dan voel ik me zooo afhankelijk van een persoon. Dus ik begrijp je volledig! Maar dat wist je al he mutsie!
    En we gaan ECHT (!) lekker fitnessen met z’n tweetjes. Zal ons goed doen!

    Dikke kus,
    Niq

  6. [Niq:5] Ja het is inderdaad wel fijn om te weten dat er nog meer mensen zijn die zo’n kromme geest hebben als ik ;-)! Nee geintje, maar serieus, ik zou het liefste anders willen zijn hoor, zelfstandig en onafhankelijk.. En ik werk er ook aan! En we gaan zeker fitnessen :-)! Volgende week, welke dag?
    Kus kus Sassie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Hi, ik ben Saskia!

Blogtrainer & contentcoach. Ik geef workshops, trainingen & advies op het gebied van zakelijk bloggen en contentmarketing. Ook schrijf ik inhoudelijke teksten zoals blogs, whitepapers en klantcases. Koffie drinken? Neem even contact met me op!
Workshop Agenda

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Locatie: Eindhoven
Datum: 7 augustus
Duur: hele dag
Vrij: nog 2 plekken

TRAINING
‘Bloggen voor je bedrijf’
Datum: 18 september
Locatie: Eindhoven
Duur: hele dag
Vrij: VOL!!

Meer informatie >>