Writeaholic.nl

HVR Group – Blogtraining Next Level

Deze zomer mocht ik een in house training Zakelijk Bloggen geven. Dat blijft één van de leukste dingen om te doen! Dit keer gaf ik de workshop aan een groep gemotiveerde communicatiespecialisten bij HVR Group in Den Haag.

Wat doen ze daar bij HVR Group?

HVR Group is een Haags communicatiebureau dat organisaties door heel Nederland helpt om communicatievraagstukken vanuit een project, programma of positioneringsuitdaging op te lossen. Daarnaast helpen ze organisaties en professionals om communicatiever te worden. Uiteraard kun je ook voor het realiseren van concrete middelen (denk aan websites, teksten en andere content) bij HVR Group terecht.

Wat hebben we tijdens de workshop gedaan?

Tijdens deze in-house workshop Zakelijk Bloggen zijn we met name aan de slag gegaan met het opzetten van een persoonlijke zakelijke blogstrategie voor ieder deelnemer. Dat deden we aan de hand van de 5 stappen van mijn zakelijke blogmodel.

Iedere deelnemer maakte een schrijfplan voor zijn/haar eerstvolgende inhoudelijke blogartikel. Daarnaast kwamen onderwerpen als het bedenken van goede blogtitels, het snel verzinnen van onderwerpen, het bepalen van je niche en het slim promoten van blogartikelen op social media aan bod.

Wat vond HVR Group van de workshop?

“Op een warme maandagochtend met 10 kritische communicatieadviseurs ‘Zakelijk bloggen’ doceren, Saskia draaide haar hand er niet voor om. Deelde gestructureerd en met humor haar kennis, keek constructief kritisch mee met wat we van de opdrachten maakten en had antwoord op al onze vragen. We kwamen er met volle en geïnspireerde koppies uit. En zijn er nu klaar voor om onze blogs met meer plezier een stapje verder te brengen”
Marieke Hendriksen, senior communicatieadviseur HVR Group