fbpx
Meer weten? Stuur me een mailtje via saskia@writeaholic.nl.

Real1ze.

Webteksten

Omschrijving project

Als ik teksten ga schrijven voor een bedrijfswebsite, starten we meestal met een strategisch traject. We ontdekken samen wat het verhaal is dat je als bedrijf wil vertellen. We bespreken wat je organisatie uniek maakt in de markt, en waar alle collega’s het meest trots op zijn. We zoeken naar de juiste toon en vervolgens stellen we vast wat je als organisatie wil uitstralen.

Waar sta je voor & wat wil je uitstralen?

Dat was ook het geval bij Real1ze. Dit Eindhovense subsidie-realisatiebureau was druk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe website. De oude voldeed niet meer. Ze worstelden nog met de teksten. Ze hadden het schrijven van de teksten al eerder uitbesteed, maar waren niet tevreden met het resultaat. Ze waren daarom vooraf – zeer begrijpelijk – erg benieuwd naar hoe ik het proces zou aanpakken.

Vaak is het bij een jong en snel groeiend bedrijf nog niet helemaal duidelijk waar de organisatie voor staat. Ze weten niet precies hoe ze willen klinken en overkomen. En de meningen verschillen; zoveel mensen, zoveel smaken. De één houdt van informeel en grappig, de ander is meer serieus en zakelijk. Zo’n proces is daarom allereerst erg belangrijk om die informatie boven water te krijgen. En vervolgens om alle neuzen dezelfde kant op te krijgen.

Brainstormsessie & serie interviews

We startten met een korte brainstormsessie waarin een aantal collega’s uitgebreid uitlegden wat het bedrijf precies doet. En welke teksten er nodig waren voor de website. Op basis van dat gesprek stelde ik een lijst met vragen samen, die we in een serie interviews samen hebben beantwoord. We begonnen met algemene zaken. Vragen over doelgroepen, kernwaarden, hun visie op het werk dat ze doen en de gewenste tone of voice.

Maar natuurlijk waren er ook een hoop hele specifieke vragen over de problemen die Real1ze helpt oplossen voor haar klanten. En over de manier waarop ze dat doen. Op basis van deze interviews schreef ik de eerste versie van de teksten. En na een aantal correctierondes staat er nu een website waar alle collega’s blij mee zijn!

Real1ze over onze samenwerking

“Wij zijn erg tevreden over de teksten die Saskia voor onze nieuwe website geschreven heeft. In het gehele traject wist ze de juiste vragen te stellen om onze bedrijfscultuur en dienstverlening perfect uit te kunnen schrijven. Saskia is nuchter, praktisch en respectvol in haar aanpak. Zonder haar hulp was het ons nooit gelukt om de kwaliteit en professionaliteit uit te stralen waar we voor staan! Wij zullen in de toekomst nog zeker vaker met Saskia samenwerken.”
Daphne Beumers, business analyst bij Real1ze

 

Details project

  • Klant Real1ze
  • Datum februari 12, 2019
  • Tags Tekst & Redactie
Bekijk Project

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Terug naar Boven